В результаті тендерного розіграшу квіти для Харкова подорожчали вдвічі
25.04.2012   //  

СКП «Харківзеленбуд» Харківської міськради 9 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Харків Флора» на придбання 1,5 млн однорічних квітково-декоративних рослин вартістю 8,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано так квіти як Агератум, Ахірантес червоний, Бегонія завжди квітуча з темним листом, Катарантус (барвінок) гібрид, Колеус зелений барвистолистний, Петунія гібридна, Портулак, Сальвія карликова червона, Тагетес карликовий відхилений, Цинерарія приморська.

Вартість всіх видів квітів склала 5,33 грн. за штуку. В 2011 році «Харківзеленбуд» на аналогічному тендері придбав вдвічі меншу кількість квітів на 2,19 млн грн. Тоді Катарантус, Сальвія, Бегонія та інші квіти з цьогорічного переліку коштували 3 грн. за штуку, що майже вдвічі від ціни «Харків Флора».

ТОВ «Харків Флора» зареєстрована в 2011 році на Ігоря Калашника, відомого як директор ПАТ «Тепличний» (Есхар). Саме ця компанія була єдиним конкурентом «Харків Флори» на тендері «Харківзеленбуду».