Син екс-нардепа отримає 185 мільйонів на екстрену добудову трамвайної лінії на Троєщині
23.04.2012   //  

Головне управління капітального будівництва Київської міськдержадміністрації 17 квітня уклало угоди на розробку робочої документації та будівельні роботи по об’єкту: «Реконструкція з добудовою трамвайної лінії в систему легкого рейкового транспорту на ж.м. Троєщина від вул.Милославської до пересадочного вузла на міську кільцеву електричку» (І черга будівництва) на загальну суму 191,29 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Робочу документацію і будівельні роботи потрібно виконати до кінця травня 2012 року. Рейковий шлях трамвая пролягатиме через житловий масив Троєщина від вул. Милославська до вузла пересадки на міську кільцеву електричку.

За проектні роботи МПП «Елтранс» отримає 6,31 млн грн., будівельні роботи першої черги у виконанні ТОВ «Центрспецмонтаж-7» коштуватимуть 184,98 млн грн.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснюється «виникненням особливих економічних та соціальних обставин». Жодних пояснень вибору саме цих підрядників в обґрунтуваннях закупівель немає.

Засновником МПП «Елтранс» є член-кореспондент Академії будівництва України Віктор Рєзніков.

Засновниками ТОВ «Центрспецмонтаж-7» є Вадим та Надія Леміши. Вадим Леміш є сином екс-народного депутата Валентина Леміша (1990-1994 рр), який очолював державну корпорацію «Украгропромбуд», входив до ради СБУ.