«Олімпійський» доплатить дніпропетровським 6 мільйонів за охорону та архітектуру
23.04.2012   //  

Національний спортивний комплекс «Олімпійський» 12 квітня уклав угоди на послуги охоронців та архітекторів на загальну суму 6,07 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Київська варта» отримає 3,53 млн грн. за послуги із забезпечення безпеки під час проведення футбольних матчів та масових заходів. Послуги замовлено для охорони 28 матчів та заходів в 2012 році. Охорону протягом 18 годин в день заходу мають нести до 250 співробітників віком до 40 років. До охоронної фірми встановлено вимогу, що вона для забезпечення можливості відшкодування майнової та іншої шкоди «Олімпійському» має самостійно укласти угоду зі страховою компанією із сумою страхового відшкодування до 1 млн грн.

В лютому «Олімпійський» вже укладав угоду з «Київською вартою» на послуги охорони вартістю 2,71 млн грн. Дані про кількість заходів тоді не повідомлялись. ТОВ «Київська варта» зареєстровано в 2011 році на киянина Олександра Марусенка. Директором є Андрій Резник, відомий як засновник та директор кількох охоронних компаній в Дніпропетровську, в тому числі «Сонар» та «Легіонер».

Також НСК «Олімпійський» уклав угоду з ТОВ «Дольнік і К» на коригування проектної документації по будівництву та облаштуванню функціональних зон та схем планування пішохідно-транспортних шляхів з розміщенням автостоянок та об’єктів громадського обслуговування на прилеглих до стадіону територіях. Вартість угоди склала 2,54 млн грн. В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що розподіл обсягів будівельно-монтажних робіт по чергам зумовлює необхідність внесення відповідних змін в проектну документацію. Також збільшення вартості проектних робіт обумовлено збільшенням обсягів робіт, збільшенням вартості матеріалів по проекту та збільшенням розміру середньої заробітної плати в будівництві.

Дніпропетровське ТОВ «Дольнік і К» засновано відомим архітектором Олександром Дольніком.