«Нафтогаз» допустив аудитора від БЮТ до таємниць своїх фінансових потоків
20.04.2012   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 12 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Грант Торнтон Легіс» на послуги з аудиту фінансової звітності, бухгалтерського та податкового обліку вартістю 5,98 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Передбачено надання допомоги в обробці інформації від попереднього аудитора фінансової звітності «Нафтогазу» за 2010 рік за вимогами МСФЗ, допомога в трансформації до вимог МСФЗ щоквартальної фінансової звітності за 2011 і 2012 роки, складеної за вимогами НП(С)БО.

В тендері також брали участь ТОВ Ернст енд Янг Аудиторські послуги» (6,86 млн грн.) та ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)» (10,66 млн грн.).

Засновниками ТОВ «Грант Торнтон Легіс» є Клавдія Чосова та Інна Новак, депутат Київради від БЮТ. Чоловік Інни Віліївни Олександр Чалий в минулому працював заступником голови Секретаріату президента Віктора Ющенка, був держсекретарем з питань євроінтеграції, заступником міністра закордонних справ, працював в струткрі «Індустріального союзу Донбасу», коли її основним власником був Віталій Гайдук. Нині Чалий є надзвичайним та уповноваженим послом України і президентом компанії «Грант Торнтон Легіс».

Нагадаємо, в 2011 році «Нафтогаз України» отримав прибуток 9,15 млрд грн. по українським стандартам бухгалтерського обліку, чистий дохід виріс до 108 млрд грн.