Мера Макіївки “безплатно” рекламуватимуть за 1,2 мільйона
20.04.2012   //  

Макіївський міськвиконком Донецької області 2 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Телерадіокомпанія «Юніон» на послуги в сфері телебачення на загальну суму 1,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Виконком замовив виробництво телевізійних передач та їх трансляцію в обсязі 2500 хв, що коштує 480 грн./хв. Це на 12 грн./хв. дешевше, ніж макіївська мерія платила «Юніону» за рекламу в 2011 році.

Замовлено виготовлення програм з огляду міських подій та діяльності органів місцевого самоврядування з безоплатними повторами не менше п’яти раз на добу (5 разів на тиждень по 5 хвилин), аналітичних підсумкових програм з оглядом подій, що трапилися протягом тижня, аналізом економічного і соціального життя міста з безоплатними повторами не менше двох разів на добу (4 рази на місяць по 10 хвилин), програм у форматі «Прямий ефір» за участю посадових осіб Макіївської міської ради, її виконавчих органів, інших осіб місцевого самоврядування з безоплатним повтором (2 рази на місяць по 45 хвилин) та створення відео-версії за основними подіями у місті та спеціалізованих відеосюжетів за певною тематикою (за необхідністю, 200 хвилин).

До 2010 року до складу засновників ТРК «Юніон» входила Ольга Дарда, дружина авторитетного народного депутата від Партії регіонів Олександра Дарди. Зараз компанія перереєстрована на директора Наталію Захарченко.

Раніше Наталя Захарченко під час онлайн-конференції відповідаючи на питання, чому на її телеканалі так багато показують мера Макіївки Олександра Мальцева, сказала, що це викликано виключно великою кількістю інформприводів.

«Я хочу сказать, что все-таки мы стараемся показывать Мальцева в привязке к чему-то происходящему, а не просто так, используя любой повод, чтобы занять эфир. Если мы показываем Мальцева, то для этого есть очень серьезный информационный повод.  То ли Мальцев проводит сессию, то ли Мальцев открывает какое-то новое заведение в городе.  Т.е. просто так, не имея никакого информационного повода, мы на съемки не выезжаем. По той простой причине, что у нас такой информационно-насыщенный регион…  Мы выбираем самое яркое», – сказала Захарченко.