Донецькі, харківські, «прокладка» та радянський міністр розділили третину мільярда «Укртрансгазу»
19.04.2012   //  

ДК «Укртрансгаз» та його дочірні підприємства за результатами тендерів в березні-квітні уклали угоди на постачання товарів та устаткування на загальну суму 315,63 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Донецьке ТОВ «Турботрейд» отримає 77,00 млн грн. від ВРТП «Укргазенергосервіс» за запасні частини до газоперекачувального агрегату типу ГТК-101. Єдиним конкурентом було ТОВ «ПромІнвестАвтоматика». ТОВ «Турботрейд» зі статутним капіталом 42 тис грн. зареєстровано на мешканця Донецьку Андрія Ігнатова. ТОВ «Промінвеставтоматика» з капіталом 1200 грн. зареєстровано на мешканця Макіївки Олександра Пінчука. З врахуванням цієї закупівлі ці дві компанії з початку 2012 року отримали підряди «Укргазенергосервісу» на загальну суму 416,98 млн грн.

ТОВ «МК Інжиніринг» отримає 176,19 млн грн. від «Укртрансгазу» на постачання комп’ютерної техніки. З врахуванням цієї закупівлі компанія в 2012 році отримала підряди «Укртрансгазу» на суму 276,17 млн грн.

Нагадаємо, в вересні-жовтні 2011 року ТОВ «МК Інжиніринг» виграло тендери «Укртрансгазу» 214,06 млн грн. В грудні «Економічна правда» опублікувала з посиланням на джерело в Державній податковій службі дані, які свідчать, що компанія «МК Інжиніринг» виступала посередницькою структурою при перерахуванні коштів від «Укртрансгазу» на інші компанії, які мали статутний капітал до 1000 грн. В той же час змінився склад засновників компанії. Замість Олександра та Тетяни Морозової засновниками фірми стали Олег Німчук та Михайло Морозов (чоловік Тетяни Морозової)

ТОВ «Українська нафтохімічна компанія – УНХК» отримає 10,39 млн грн. від «Укртрансгазу» за 600 тон діетіленгліколя. Основним власником компанії є Борис Коробко, який за радянських часів очолював Держкомітет УРСР по хімічній та нафтохімічній промисловості.

ТОВ «Чед-Насад» отримає 16,05 млн грн. від будівельно-монтажної фірми «Укргазпромбуд» за п’ять зварювальних чотирипостових установок «АСТ-108». Сімферопольська фірма зареєстрована на харків’янина Олексія Мастєрова. З врахуванням цієї закупівлі в 2011-2012 роках ця компанія виграла тендери в системах «Укртрнасгазу» та «Укренерго» на загальну суму 202,24 млн грн.

ТОВ «Видобудлогістика» отримає 36,00 млн грн. від «Укртрансгазу» за мобільну установка високого тиску з газовим двигуном для перекачки природного газу LMF P-PACK 750. Підприємство зі статутним капіталом 62,5 тис грн. зареєстровано на харків’янина Олександра Станкевича.