Добкін закредитував тролейбусників і заробив 147 мільйонів на бензині і бітумі
19.04.2012   //  

Підприємства Харкова 2-5 квітня за результатами тендерів уклали низку угод з підприємствами з бізнес-угрупування губернатора Михайла Добкіна. Відповідні оголошення опубліковано в «Віснику державних закупівель».

КП «Тролейбусне депо №3» отримало кредит у розмірі 17 млн грн. в ПАТ «Банк Золоті Ворота» під 17% річних. Невідновлювальну кредитну лінію відкрито на один рік для рефінансування кредитних зобов’язань в іншому банку. Вартість обслуговування кредиту складе $297 тис. Заставою є об’єкти нежитлових приміщень та/або рухомий склад. Коефіцієнт покриття об’єкту застави по кредиту становить не більше 1:3.

ДП «Харківський облавтодор» за 147,22 млн грн. придбало у ТОВ «Реал-НП» автомобільне паливо та бітум. Бензин А-76 законтрактовано по 10,88 грн./л, дизпаливо по 10,86 грн./л, що на 50 копійок дорожче від середніх цін по Україні. Бітум нафтовий дорожній 60/90 придбано по 8200 грн./т. В відкритих джерелах є дані про бітум по 7-7,2 тис грн./т.

Акціонером ПАТ «Банк Золоті Ворота» є ПАТ «Фінантек», до керівних органів якого входить батько губернатора Марк Добкін. Засновником «Реал-НП» є радник харківського губернатора Михайла Добкіна з питань паливо-енергетичного комплексу Олег Гуревич. Він також входить до складу правління ВАТ «Фінантек».