КМДА заплатило головному режисеру опери 1,5 мільйони за тиждень новорічних вистав для дітей
22.12.2011   //  

Головне управління освіти і науки Київської міськдержадміністрації 16 грудня уклало угоду з ТОВ «Профі Арт Техніка» на проведення 18 дитячих новорічно-різдвяних вистав в рамках мистецького проекту «Ялинко новорічна, засвітись вогнями!» вартістю 1,50 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Новорічні вистави для дітей пільгових категорій мають пройти з 17 по 23 грудня у Великий залі Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського.

Програма свята розрахована на вікову категорію від 6 до 16 років. Програма свята побудована на основі українських народних казок та легенд, з використанням музичного фольклорного матеріалу. У виставі беруть участь артисти – лауреати міжнародних конкурсів, солісти провідних музичних театрів. На сцені передбачено встановлення новорічних декорацій. У святково прикрашеному фойє, біля Великої ялинки, протягом години маленьких глядачів зустрічають Дід Мороз та Снігуронька з подарунками.

Вартість одного «утренника» склала 83 тис грн.

Торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», через авторські права на мистецький проект, які належать головному режисеру Національної опери України Анатолію Солов’яненку, сину видатного оперного співака Анатолія Солов’яненка.

«При обговоренні данного питання члени комітету з конкурсних торгів прийшли до висновку, що такий захід може провести ТОВ «Профі Арт Техніка»,  якому громадянином Солов’яненко А.А. передано авторське право  на проект  „Ялинко новорічна, засвітись вогнями!” (свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 14502 від 24.10.2005р.) Громадянин Солов’яненко А.А. має великий досвід у проведенні загальнодержавних культурно-мистецьких заходів, зокрема таких, як Дні культури, концерти майстрів мистецтв, проведення свята Новорічної ялинки на майдані Незалежності тощо», – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Засновником київського ТОВ «Профі Арт Техніка» є мешканець Запоріжжя Євген Гусаров, співвласник запорізького ТОВ «Профмедпостач», яке займається поставками медичного устаткування.