Литвин покарав чиновника за інформацію про броньований мерседес в парламентському гаражі
17.04.2012   //  

Інформація про «Мерседес» S-600 Б 2011 року випуску помилково потрапила в оголошення автобазі Управління справами Верховної Ради про закупівлю послуг з ремонту для парламентського автопарку. Винна в помилці посадова особа притягнута до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомив керівника апарату ВР Валентин Зайчук у відповідь на депутатський запит Лесі Оробець. Копію документу «Нашим Грошам» надав «Центр протидії корупції».

«Повідомляю, що автомобіль марки «Мерседес» S-600 Б (броньований) 2011 року випуску в Автобазі Управління справами Апарату ВР на обліку не перебуває, оскільки закупівля не здійснювалась. В інформацію, що міститься в «Віснику державних закупівель» стосовно придбання запасних частин та послуг технічного обслуговування для автомобіля «Мерседес» S-600 Б 2011 року випуску було включено помилково. Наказом директора Автобази Управління справами Апарату ВР від 10.01.2012 за №15-2/2-01 посадова особа, з вини якої допущено помилку, притягнута до дисциплінарної відповідальності», – повідомив Зайчук.

Нагадаємо, повідомлення про появу в парламентському гаражі нового броньованого «Мерседес» орієнтовною вартістю від $280 тис було опубліковано 7 березня.

Після цього голова ВР Володимир Литвин заявив, що цього автомобіля немає, а керуючий справами Апарату ВР Григорій Ситайло позбувся посади.

«Мерседес» S-600 Б 2011 року випуску не проходив процедуру закупівлі жодним з державних органів. Тому він міг бути або подарунком від приватної особи чи фірми, або бути переданим на баланс парламентській автобазі іншою держструктурою, яка проігнорувала вимоги тендерного законодавства.

Конкурсна документація, в якій були дані про «Мерседес» S-600 Б 2011 року випуску, опублікована 28 грудня. Зараз цей документ у первозданному вигляді міститься на сайті «ВДЗ». В ньому і зараз вказано номер кузову автомобіля WDD2211761A359818.

11 січня, тобто наступного дня після того як, за словами Зайчука, було притягнуто до дисциплінарної відповідальності посадову особу, винну у помилковому включенні «Мерседесу», на сайті «ВДЗ» було опубліковано зміни до документації конкурсних торгів у відповідності до рішення конкурсного комітету від 10 січня. В цьому документі немає жодної згадки про корекцію переліку автомобілів. Змінено лише дату проведення тендеру та критерії оцінки. Перший варіант документації та зміни було підписано головою комітету з конкурсних торгів автобази А.М.Нагорним.