Кернес змушений заплатити ще 6 мільйонів, щоб перенести виплати по кредиту на автобуси Колеснікова
17.04.2012   //  

Департамент бюджету і фінансів Харківської міськради 4 квітня уклав угоду з ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» на продовження строку користування траншами кредиту за Кредитним договором №151110К27 від 05.11.2010 року. Вартість угоди склала 6 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Харківська мерія взяла кредит в «Укрексімбанку» у розмірі 350 млн грн. для оновлення парку автобусів та тролейбусів в рамках підготовки міста до Євро-2012. Строк погашення траншів кредиту мав наступити у листопаді 2011 року. Однак мерія повідомила про неможливість виплат через спрямування «всіх можливих коштів на виконання» програми підготовки до Євро-2012. Тому в листопаді кредит було продовжено, тоді вартість пролонгації склала 35 млн грн.

Нове відтермінування виплат по кредиту мотивується тими ж причинами, що і півроку тому. «Не продовження зазначених строків користування найближчим часом може мати наслідком те, що місто несвоєчасно підготується до чемпіонату та не виконає своїх зобов‘язань перед Державою», – йдеться в обґрунтуванні.

Нагадаємо, у 2010 році за наполяганням віце-прем’єра Бориса Колеснікова Київ, Донецьк, Харків та Львів уклали угоди на придбання автобусів та тролейбусів «ЛАЗ» за рахунок кредитів, отриманих на ці закупівлі в «Укрексімбанку».

Харківську міськраду очолює Геннадій Кернес, колега Колеснікова по Партії регіонів.