Порошенко доповів, що залізничні «прокладки» можуть з’їсти 1,5 мільярда
13.04.2012   //  

Результати роботи урядової комісії змусили понервувати віце-прем’єра та міністра інфраструктури Бориса Колесникова. Адже висновок комісії був невблаганним: вантажоперевізники  втрачають 1,5 мільярда гривень завдяки «мутній» схемі з приватними «прокладками», які обсіли вантажні вагони «Укрзалізниці», пише Володимир Горковенко в «Економічній правді».

Засідання уряду 28 березня замість звичних півтори-двох годин тривало удвічі довше. Міністри спіткнулися на пункті, який стояв у хвості порядку денного, – ознайомлення з висновками комісії, яка досліджувала причини зростання вартості вантажних перевезень залізничним транспортом на 30-50%. Новий міністр економічного розвитку Петро Порошенко доповів про результати створення шести приватних фірм, які стали між вантажоперевізниками та державними вагонами.

У висновку комісії наведено конкретні приклади зростання вартості транспортування. Зокрема, вартість перевезення 65 тон вугілля за маршрутом трохи більше 400 км збільшилася з 3288,6 до 3654,0 гривень за вагон, або на 11,1%. Ціна перевезення такого ж обсягу вантажу чорних металів за маршрутом Маріуполь-Одеса (101 км) виросла на 13,5%. Для різних видів вантажів вартість зросла з 10 до 14%. Здороження виникло за рахунок винагороди за експедиторські послуги у розмірі 0,3%, та ще маси додаткових поборів – наприклад, за простій, порожній пробіг та таке інше. Подібні посередники збирають на себе усі види додаткових платежів, а «Укрзалізниця» отримує лише стандартний тариф.

Уникнути їхніх послуг неможливо, тому що напряму ніхто не може заключати договори. Комерційний директор ПАТ «Івано-Франківськцемент» Богдан Скрипюк під час нещодавньої наради у Порошенка повідомив, що лише можливість укладання прямих договорів із держпідприємствами залізничного транспорту на здійснення перевезень дозволить підприємству в середньому на 14-17% знизити витрати.

Річний заробіток шістьох експедиторських контор складе понад 1,5 млрд грн. Саме стільки втратять від нововведень вантажовласники.

На виправдання цієї схеми заступник гендиректора «Укрзалізниці» заявив, що зміна статусу вантажного складу з інвентарного на приватний підвищить ефективність використання вагонів. Мовляв, методика розрахунків зміниться. А керівник «Укрзалізниці» Володимир Козак заявив, що «без негайного оновлення [вантажного парку] «Укрзалізниця» не в змозі забезпечити перевезення в повному обсязі». За словами Козака, «різниця в тарифах і дефіцит вагонів породжують корупцію на ринку вантажоперевезень, стимулюють залучення експедиторів-посередників, а не добросовісну конкуренцію». Однак ні Науменко, ні Козак не коментували інформацію про близькість засновників «прокладок» саме до керівництва залізничною галуззю.

Від «Наших Грошей»

Засідання уряду було проведено за відсутності Колеснікова. З початку року “прокладочні” фірми встигли укласти угоди з держпіприємствами угоди більш ніж на 2 млрд грн. Лише ПАТ «Західенерго» уклало угоди з цими фірмами на 2,02 млрд грн. За результатами засідання Кабінет міністрів 9 квітня доручив Мінінфраструктури та «Укрзалізниці» здійснити заходи щодо недопущення зростання транспортних витрат вантажовласників в результаті передачі піввагонів інвентарного парку залізниць іншим держпідприємствам залізничного транспорту. Згідно з урядовим розпорядженням, за бажанням вантажовласників повинно бути забезпечене укладання прямих договорів на здійснення перевезень із державними підприємствами залізничного транспорту без залучення посередників та спрощені процедури їх укладення.

Довідково

Вантажні вагони «Укрзалізниці» перебувають у власності таких державних підприємств як «Український державний центр залізничних рефрижераторних перевезень «Укррефтранс», «Український державний центр транспортного сервісу «Ліски», «Дарницький вагоноремонтний завод», «Український державний центр з експлуатації спеціалізованих вагонів», «Стрийський вагоноремонтний завод». Ці п’ять підприємств мають вагони, але ними не розпоряджаються. Для цього було створено ще одне державне підприємство «Український транспортно-логістичний центр» (УТЛЦ). Однак з цим підприємством перевізники уклали лише 35 прямих договорів на оренду вагонів. Для «прискорення роботи» з укладання договорів рекомендувалося звертатися до регіональних представників ДП «УТЛЦ» – шести приватних компаній (по кількості регіональних залізниць): ТОВ «Рейл Карго Транс» (Київ), ТОВ «Юніверсал Карго Транс» (Львів), ТОВ «Юніон Ком Транс» (Одеса), ТОВ «Юніон Транс Сервіс» (Харков), ТОВ «Карготранс» (Дніпропетровськ), «Транс Систем Лоджистік» (Донецьк).