За 39 мільйонів і два роки збудують пам’ятник Незалежній Україні і відремонтують естакади
11.04.2012   //  

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 2 квітня за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Стальконструкція» на будівництво Монумента на честь Незалежності України та ремонт естакад на загальну суму 38,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Будівництво Монументу на  честь Незалежності України на площі Конституції коштуватиме 811 тис грн. Пам’ятник складається із гранітного постаменту висотою 7,9 м та скульптури богині «Ніки», яка стоїть на шарі. Висота скульптури 5 м, висота шару – 2 м. Висота монумента разом із скульптурою 16,6 м. Площа ділянки, яку займає монумент, складає 169 м2. роботи потрібно закінчити в грудні 2013 року.

Також «Стальконструкція» отримає 37,95 млн грн. на реконструкцію комплексу транспортних споруд по просп. П’ятдесятиріччя СРСР, збудованих в 1975 році. До кінця 2013 року потрібно відремонтувати естакаду №1 по вул. Профінтерна, шляхопровід через Московський проспект, естакада №2 по пр. П’ятидесятиріччя СРСР. Передбачено заміну тротуарних блоків, блоків роздільної смуги, встановлення нової бар’єрної огорожі та ремонт перил, відновлення освітлення та контактної мережі тролейбусу, ремонт зруйнованих ділянок залізобетонних конструкцій, укладання нового двошарового покриття з асфальтобетону.

На період виконання робіт передбачається закривати рух автотранспорту по одній частині проїзду. Рух тролейбуса на період будівництва припиняється та переноситься на іншу сторону.

Засновником ТОВ «Стальконструкція» є інша компанія – ТОВ «ХСУ №127», власниками якого є Леонід Костюков, Сергій Волік, Антон Константінов, Сергій Євель.