Обленерго Коломойського заплатить кіпрському офшору 100 мільйонів за ЛЕП в горах Прикарпаття
11.04.2012   //  

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» 3 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Новітні енергетичні програми» на будівництво високовольтної лінії електропередач в Верховинському та Косівському районах вартістю 101,98 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця 2014 року передбачено будівництво ПЛ-110 кВ Яворів-Ільці загальною довжиною 31,38 км, яка приєднується до існуючої ПЛ-110 кВ Косів-Яворів на кінцевій опорі ПС «Яворів» до ПС «Ільці».

Лінія будується в районі де середня температура найбільш зимної п’ятиденки становить  -20ºС, середньорічна тривалість громовиць – 104 години.

Траса ПЛ-110 кВ «Яворів-Ільці» проходить по землях сільських рад Косівського району: Яворівської, Буковецької і Снідавської, по  землях сільських рад Верховинського району: Кривопільської, Криворівнянської і Ільцівської а також Верховинської селищної ради. Значна частина ПЛ проходить в гірських умовах на висотах від 1100 до 1400 метрів над рівнем моря. На трасі лінії є 117 кутів повороту і 34 перетини з існуючими повітряними лініями. Враховуючи складність рельєфу по трасі, неможливість доставки вантажів автотранспортом на ділянки траси від кута № 47 до кута № 63 доставку металоконструкцій, фундаментів та проводів передбачено вертолітною технікою.

По трасі ПЛ-110 кВ передбачено ремонт існуючих доріг з підсипкою їх гравієм, нарізка і планування нових під’їзних доріг, влаштування перехідних містків через яри і струмки, влаштування монтажних площадок під опори.

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» контролюється структурами групи «Приват». Засновником ТОВ «Новітні енергетичні програми» з вересня 2011 року є кіпрський офшор «Дерівейшн інвестментс лімітед». Раніше засновником «НЕП» було івано-франківське ТОВ «Укрсервіс» Василя Федоріва та Ігоря Фрезюка.