Зі згоди Кузьміна чиновники Попова «злили» зайві 2 мільйони на утримання офісів КМР
09.04.2012   //  

Секретаріат Київської міськради 2 квітня уклав угоду з комунальним підприємством «Госпкомобслуговування» на послуги з управління нерухомістю будівель по вул.Хрещатик, 36 літери “А”, “Б”, “В”, “Г” та вул.Б.Хмельницького, 6 літера “А”. Вартість угоди склала 8,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Угоду було укладено лише через п’ять місяців після оголошення торгів через розгляд скарги ТОВ «Імпел Гріффін Груп», яке подало скаргу до АМКУ з вимогою визнати її переможцем торгів, розкриття пропозицій по яким відбулось 28 грудня 2011 року.

Приватна компанія пропонувала послуги за 5,85 млн грн., що більш ніж на 2 млн грн. дешевше від послуг майбутнього переможця торгів та ДП «Головне управління комплексного обслуговування об’єктів дипломатичної служби», яке пропонувало послуги лише на 3 тис грн., або 0,05% дорожче від «Госпкомобслуговування».

Причиною відхилення дешевшої пропозиції стало рішення Секретаріату КМР про відсутність в заявці «Імпел Гріфін» даних про працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід для виконання технічного завдання на послуги з управління нерухомістю (вантажників, столярів, гардеробника, інженера з обслуговування систем кондиціювання та теплопостачання, диспетчерів, бібліотекарів, малярів, інспекторів бюро перепусток, електрозварника ручного зварювання, чергових по залу, електромонтерів з ремонту та обслуговування апаратури та пристроїв зв’язку).

Компанія подала скаргу до АМКУ, в якій зазначила, що довідка в заявці була тому відхилення пропозиції було неправомірним. Адміністративна колегія АМКУ погодилась з правотою скаржника. Однак не задовольнила вимогу «Імпел Гріффіну» до «Госпкомобслуговування» акцептувати дешевшу пропозицію фірми.

Натомість АМКУ зобов’язало Київську міську раду скасувати всі рішення, прийняті після розкриття пропозицій, та «завершити процедуру закупівлі» відповідно до закону про держзакупівлі.

Зараз на сайті «ВДЗ» є ще один протокол засідання конкурсного комітету від 15 березня, в якому до «Імпел Гріффіну» було висунуті нові претензії.

Вказано на відсутність у представника «Імпіл Гріффіна» довідки про відсутність судимості за порушення процедури закупівлі, виданої не більше як за два тижні до розкриття пропозицій конкурсних торгів.

Також компанії інкримінували відсутність копії бухгалтерського балансу підприємства (форма №1 (1-М) та звіту про фінансові результати період (форма №2 (2-М)) за останній рік, тоді як подано звіти за дев’ять місяців.

Коментар від «Наших Грошей»

Абсурдність останнього пункту цілком очевидна. Розкриття пропозицій відбулось 28 грудня 2011 року. Тому ніякого балансу за весь 2011 рік надати було неможливо, оскільки на момент тендеру рік ще не закінчився. Таким чином половинчасте рішення адмінколегії АМКУ, очолюваної Рафаелем Кузьмінім (брат заступника Генпрокурора), дозволило Секретаріату КМР висмоктати з пальця нові обставини. Це дозволило дозволило чиновникам столичної мерії злити власному підприємству «лишні» 2,1 мільйони гривень.