Залізнична «прокладка» зберегла вплив на Львівську залізницю
06.04.2012   //  

ДП «Берегометське лісомисливське господарство» 28 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Юніверсал Карго Транс» на послуги перевезення лісопродукції по Львівській залізниці протягом 2012 року. Вартість угоди склала 9,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Передбачено митно-брокерське обслуговування  на території вантажно-митного терміналу у м.Чернівці. Кількість лісопродукції, яку планує перевезти «БЛГ», не повідомляється. Кінцевими пунктами призначення вказано Вадул Сирет (Румунія), Чоп-Чієрна над Тисою (Словакія), Ужгород (Словакія).

ТОВ «Юніверсал Карго Транс» є однією з шести компаній, які «Укрзалізниця» на початку року визначила уповноваженими операторами по оренді державних вантажних вагонів. Засноваником «ЮКТ» є мешканець Дніпропетровську Віталій Башун, земляк першого заступника гендиректора «Укрзалізниці» Петра Науменка, близького до сім’ї Віктора Януковича. Директором фірми є Марія Валігура, начальник комерційного відділу «Львівської дирекції залізничних перевезень». З врахуванням цієї закупівлі «ЮКТ» з початку року отримало підряди держпідприємств на загальну суму 350,00 млн грн.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Рейл Карго Транс», яке також входить до числа уповноважених залізницею «прокладок».

Нагадаємо, в лютому відбулась нарада «Укрзалізниці», під час якої споживачам послуг перевезення вантажів повідомили про можливість укладати угоди напряму з держпідприємствами, на балансі яких знаходяться вагони. «Немає невідворотної вимоги щодо укладання угоди лише з шістьма відомими приватними компаніями, яким державні компанії передають право управління дешевим рухомим складом. Кабальні договори доцільно розірвати», – йдеться в повідомленні голови асоціації «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів» Івана Салія.

Після цього ПАТ «Донбасенерго» уклало відповідну угоду напряму з ДП «Донецька залізниця». ДП «Жмеринське лісове господарство» обрало на тендері приватного оператора, який не входить до шістки «Укрзалізниці».