Ізраїльтяни за допомогою ірландців зароблять 8 мільйонів на таємних пестицидах
05.04.2012   //  

Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Полтавської облдержадміністрації 30 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «С.І.Груп Консорт Лтд» (S.I. Group Consort Ltd) на виконання в 2012 році комплексу заходів щодо утилізації (знешкодження) непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин вартістю 7,99 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В конкурсній документації повідомляється, що закупівля здійснена на виконання рішення дев’ятої позачергової сесії шостого скликання  Полтавської обласної ради від 28 грудня 2011 року «Про обласний бюджет на 2012 рік». Жодних даних про кількість та місцезнаходження отруйних речовин що підлягають вивезенню за межі України, в конкурсній документації немає.

Єдиним конкурентом на тендері було ірландська компанія «Pericula LTD», чия пропозиція була дорожчою лише на 4 тис грн. або 0,04%. Ця ж компанія минулого року також підіграла «С.І.Груп Консорт Лтд» (Ізраїль) в тендері Міністерства екології на утилізацію пестицидів вартістю 175,86 млн грн.

З врахуванням цієї закупівлі, «С.І.Груп Консорт Лтд» в 2012 році отримало підряди на суму 17,59 млн грн. В 2011 році «С.І.Груп Консорт» отримало державні підряди на утилізацію хімічних речовин на загальну суму 616,58 млн грн.