Попов закріпив введену Черновецьким монополію на кремацію бомжів та ветеранів
02.04.2012   //  

Управління ритуальних послуг Київської міськдержадміністрації 20 березня уклало угоди з Ритуальною службою СКП «Київський крематорій» на суму 1,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кремація одиноких громадян, осіб без певного місця проживання та громадян від поховання яких відмовилися рідні до кінця 2012 року коштуватиме 100 тис грн. Ще 1,65 млн грн. коштуватиме кремація учасників бойових дій та інвалідів війни.

Торги проведено за процедурою закупівлі «в одного учасника». Управління КМДА пояснює вибір неконкурентної процедури тим, що СКП «Київський крематорій» є єдиним в Києві комунальним підприємств, що надає послуги з кремації.

В 2009 році Київрада прийняла рішення, згідно з яким приватні компанії були усунуті від виконання вищезгаданих послуг. Ритуальні комунальні підприємства були призначені монопольними виконавцями робіт. Антимонопольний комітет тоді наголошував на недопущенні подібних дій, які відразу призвели до підвищення цін.

В 2010 році монополія на похорони була скасована. Проте в 2011 році на відкриті торги Управління ритуальних послуг подали заявки тільки дві комунальні компанії, які і розподілили між собою 6,31 млн грн. на послуги з похорон, а цього року закупівля проведена взагалі «в одного учасника».