Перенос розворотного кільця трамваю коштує вже 6 мільйонів
29.03.2012   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 23 березня уклало угоду з ПП «Стройсервис» на благоустрій розворотного кільця трамваїв вартістю 2,24 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Розворотнє кільце трамваїв розташовано в північно-східної частині міста. Трамвайна колія зв’язує центр м.Донецька із залізничною станцією. В даний час у зв’язку з підготовкою до чемпіонату Євро-2012 відбувається реконструкція залізничного вокзалу і привокзальної площі, що спричинило перенесення кільця розвороту трамвайної колії у бік міста.

Довжина розворотного трамвайного кільця складає 228,23 м Площу в середині кільця передбачено заасфальтувати. Розділову смугу шириною 0,5 м.п. і довжиною 9 м.п. виконати в бордюрі та укріпити засівом трав. Для запобігання випадкового виїзду автотранспорту на трамвайну колію, передбачено огородження майданчику металевим колесовідбійником.         З метою забезпечення дотримання строків щодо завершення робіт з реконструкції розворотного кільця, необхідно виконати всі роботи та ввести об’єкт до експлуатації до початку проведення в м.Донецьку заходів з фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Вибір компанії «Стройсервис» Анатолія Афанасьєва у якості виконавця робіт не пояснюється.

Нагадаємо, реконструкція контактної мережі кільця розвороту трамваїв коштує 1,79 млн грн., заміна рейок – 1,95 млн грн. З врахуванням останньої закупівлі роботи по переносу розворотного кільця коштуватимуть 5,98 млн грн.