Добкін додав 1,7 мільйона архітекторам на дітище Авакова
29.03.2012   //  

Управління капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 12 березня уклало угоду з ТОВ «Комплексна творча майстерня «Мир» на додаткові роботи, пов’язані з коригуванням проектної документації реконструкції Харківської обласної філармонії. Вартість угоди склала 1,70 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В ході реконструкції філармонії виникла необхідність коригування робочої документації у зв’язку із змінами об’ємно-планувальних та акустичних параметрів органної зали та приміщень глядацької групи філармонії. Необхідно також розробити детальні креслення дизайну інтер’єра приміщень глядацької групи, які також не входили до первинного договору. Відкриття філармонії з новим органом планується до Євро-2012.

ТОВ комплексна творча майстерня «Мир» Самуілом Рабіновичем і Іриною Тун, відомою як головний архітектор проектів інституту «Харківпроект». По проектам майстерні були реконструйовані театр ім.О.С.Пушкіна, будівля міськвиконкому в м.Харкові, театр ім.Щепкіна та музичний центр університету в м.Бєлгороді.

Реконструкція філармонії почалась в 2006 році. Перші 8 млн грн. на ремонт були зібрані Благодійним фондом «Ренесанс» під час благодійного аукціону. Директором БФ «Ренесанс» після відставки з поста голови Харківської ОДА в 2010 році став Арсен Аваков. Засновниками фонду є Ніна Супруненко (очолювала управління культури в Харківській ОДА за часів губернатора Авакова), Тетяна Гавриш (донька Степана Гавриша, була радником губернатора Авакова) та Ніна Виноградська-Якимчук (голова Харківського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації Конгрес Української Інтелігенції).

Реконструкція розпочалась, коли він очолював Харківську ОДА. Після його звільнення кошти на філармонію не виділялись і будівельні роботи активізувались лише минулого року. В 2011 році німецька фірма  «Олександр Шуке», якій було замовлено виготовлення нового органу, повідомила що музичний інструмент вже готовий, але український замовник його не забирає і не надіслав чергового траншу у розмірі 255 тис євро. В травні 2011 року фонд «Ренесанс» повідомив про розірвання відносин з філармонією. Після цього Арсен Аваков покину територію Україні. Днями його було арештовано в Італії по ілінії Інтерполу в зв’язку з кримінальними справами в Україні.