Найдорожчі підручники по 647 гривень розробила мати Хорошковського? (додано)
27.03.2012   //  

(додано дані про закупівлі підручників в 2011 році)

Підручник «Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. Усний курс. 1 клас», друк якого Міносвіти замовило по 647 грн./екз, розроблено авторами Хорошковською О. Н. і Яновицька Н. І. Разом з тим, Ольга Назарівна Хорошковська є матір’ю першого віце-прем’єр-міністра Валерія Хорошковського.

Доктор педагогічних наук, професор Ольга Хорошковська відома як завідувач лабораторією навчання української словесності у школах національних меншин України й діаспори Інституту педагогіки НАПН України.

В переліку підручників, друк яких на 61 млн грн. замовило Міністерство освіти, підручники Хорошковської О.Н. за дороговизною займають 1-е (українська мова для шкіл з польською мовою викладання, 647 грн./екз), 3-є (українська мова для шкіл з молдавською мовою, 497 грн./екз) та 14-е місця (українська мова для шкіл з російською мовою, 23 грн./екз).

Вартість друку цих підручників склала 1,43 млн грн. Авторські права на підручники, замовлені Міністерством освіти, належать їх авторам, які мали право самостійно обирати видавництва. Через це закупівля видавничих послуг здійснювалась за неконкурентною процедурою «в одного учасника».

Підручник, розроблений Оленою Хорошковською, не є найдорожчим для Міносвіти.  В 2011 році ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти укладало угоди на друк підручників «Інтегрований курс польської та світової літератури для учнів 10 класу» по 1403,7 грн./екз. та «Польська мова для ЗНЗ з навчанням польською мовою. 11 клас» по 1168 грн/екз.