Добудову скандального будинку над «Театральною» оцінили в 33 мільйони – вдвічі дорожче, ніж дав уряд
26.03.2012   //  

Комунальне підприємство з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд» м.Києва 23 березня уклало угоду з СТ «Інбуд» на роботи з завершення будівництва об’єкта по вул.Богдана Хмельницького, 7 у Шевченківському районі з пристосуванням під Музей історії м.Києва. Вартість угоди склала 32,71 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи потрібно виконати в березні-травні 2012 року. Джерелом фінансування в обґрунтуванні закупівлі вказано державний бюджет України. Вартість угоди більше ніж в вдвічі перевищує суму, яку голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов називав необхідною для добудови музею.

За словами Попова, після прийняття недобудови на баланс в грудні 2012 року міська влада витратила на добудову 10 млн грн. і потрібно було виділити ще 5 млн грн., аби здати будинок для урочистого відкриття Музею історії Києва музей до 1530-ї річниці міста 26-27 травня. Ці 15 млн грн. виділив уряд в рамках субвенції на виконання Києвом функцій столиці.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Вибір у якості підрядника фірми «СТ Інбуд» не пояснюється взагалі.

Будівництво, яке ведеться над станцією метро «Театральна», викликало протести громадськості. Прокуратура через суд домоглась визнання будівництва незаконним, після чого будівлю мали знести. Однак Попов повідомив про «унікальне рішення цієї складної проблеми». Недобудована будівля була прийнята міською владою у подарунок від відомого забудовника Вагіфа Алієва та народного депутата від Партії регіонів Вадима Столарова.

Докладніше про підвищення кошторису добудови та поневіряння Музею історії Києва тут.