У «Торезантрациту» немає вибору крім заплатити 50 мільйонів групі Януковича за збагачення
22.03.2012   //  

ДП «Торезантрацит» 15 березня уклало угоду з ТОВ «Донбаський збагачувальний комбінат» на послуги зі збагачення 1 млн тон вугілля в 2012 році вартістю 50,40 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що обґрунтовується відсутність альтернативи.

«ТОВ «Донбаський збагачувальний комбінат» протягом останніх років надає безперервні послуги зі збагачення вугілля, що видобувається на шахтах ДП «Торезантрацит», за довгостроковим договором (діючим з 2005 р.). Існує зручне територіальне розміщення збагачувального підприємства відносно шахт ДП «ТА»: пряме примикання промислового майданчика, наявність вагоноопрокіду для навантаження безлюкових вагонів. ТОВ «ДОК» є підприємством, яке входить до єдиного технологічного комплексу з видобутку та збагаченню вугілля разом із шахтою «Прогрес» (основним вугледобувним підприємством – відокремленим підрозділом ДП «Торезантрцит»), здійснює збагачення до 0 мм», – йдеться в обґрунтуванні.

Засновником ТОВ «Донбаська вугільна компанія» є Віталій Бєляков та очолюване ним ТОВ «ДРФЦ», яке входить в бізнес-угрупування сім’ї Віктора Януковича. Також «ДРФЦ» контролює ВАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Калінінська», ТОВ «ЦЗФ «Узлівська».

Нагадаємо, раніше ця компанія отримала підряди вартістю 65,65 млн грн. від ДП «Шахтарськантрацит» та ДП «Сніжнеантрацит» на збагачення вугілля.