Залізничні «прокладки» почали викидати з вагонної теми. Почали в Донецьку
19.03.2012   //  

ПАТ «Донбасенерго» 7 березня уклало угоду з ДП «Донецька залізниця» на перевезення вантажів в березні-грудні 2012 року. Вартість угоди склала 5 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснюється відміною вже двох відкритих торгів через неподання мінімально необхідної кількості заявок.

«Донецька залізниця» отримає 1 млн грн. за перевезення вантажів та 4 млн грн. за проведення розрахунків за користування власними вагонами на під’їзних коліях.

Також в обґрунтуванні закупівлі повідомляється про намір «Донбасенерго» укласти угоду на послуги з організації перевезень вантажів з державним підприємством «Український транспортно-логістичний центр» вартістю 95 млн грн. Однак повідомлення про укладення угоди поки що не опубліковано.

Ця угода між «Донбасенерго» та «Донецькою залізницею» стала першою в 2012 році, в якій держпідприємство замовляє послуги з вантажних перевезень напряму державній залізниці.

«Укрзалізниця» визначила шість приватних фірм операторами з організації вантажних перевезень. З початку 2012 року оренда вантажних піввагонів була можлива лише через ці компанії, які беруть за свої послуги нібито лише 3% від вартості оренди вагонів. При цьому введення посередників призвело до подорожчання оренди вагонів у порівнянні з 2011 роком на 30%. Шість нових операторів пов’язані із менеджментом «Укрзалізниці». Деякі з кінцевих бенефіціарів – вихідці з бізнес-групи сім’ї Януковичів та народного депутата від Партії регіонів Антона Пригодського.

В лютому відбулась нарада «Укрзалізниці», під час якої споживачам послуг перевезення вантажів повідомили про можливість укладати угоди напряму з ДП «Український транспортно-логістичний центр» (директор Іващук Володимир Романович).

«Немає невідворотної вимоги щодо укладання угоди лише з шістьма відомими приватними компаніями, яким державні компанії передають право управління дешевим рухомим складом. Кабальні договори доцільно розірвати», – йдеться в повідомленні голови асоціації «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів» Івана Салія.

В тему:

Жмеринські лісники не віддали тендер улюбленій прокладці «Укразалізниці»

«Львіввугілля» засвітило краєчок формули, по якій «прокладки» деруть гроші за піввагони

Шахтарі теж пішли в обійми «прокладки», яка накручує ціни на оренду вагонів

Ахметов заплатить новим прокладкам “Укрзалізниці” 2 мільярди за доставку вугілля на «Західенерго»