Чеченський галерист виграв у радника Добкіна 61 мільйон на бензині для «Южного»
19.03.2012   //  

ДП «Морський торговельний порт «Южний» 12 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Тандем-Оіл» на постачання дизпалива, керосину та бензину на суму 61,56 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено 4 578 тон дизпалива, бензину та авіакеросину наливом, а також 145 тис літрів бензину і дизпалива по талонам для заправки в мережі АЗС в м. Южне, м. Одеса, Одеської області та автошляху Одеса-Київ, м. Київ. Середня вартість палива склала близько 10 грн./л.

Засновником ТОВ «Тандем-Оіл» є Мурад Мусаєвич Келоєв. В соціальній мережі відомо про одесита Мурата Келоєва, який раніше жив в Грозному (Росія). В репортажі зі світської вечірки з нагоди кінофестивалю в Одесі Мурада Келоєва була названо «галеристом».

Єдиним конкурентом на тендері було харківське ТОВ «Реал-НП», яке пропонувало паливо дорожче всього на 0,4%. Засновником «Реал-НП» є радник харківського губернатора Михайла Добкіна з питань паливо-енергетичного комплексу Олег Гуревич. Він також входить до складу правління ВАТ «Фінантек», яке контролюється батьком губернатора Марком Добкіним.