Обездолені: Юра Єнакіївський і його партнер втікли з України після карної справи. Через два тижні прес-служба нібито спростувала
12.03.2012   //  

(додано заяву прес-служби Іванющенка)

Народний депутат Юрій Іванющенко (Партія регіонів) та його бізнес-партнер Іван Аврамов в лютому виїхали з України. Виїзд співпав у часі з рішенням суду про дозвіл податківцям перевіряти рахунки пов’язаних з Іванющенко підприємств, що поставляли труби «Укргазвидобуванню». Про це пише Севгіль Мусаєва в «Forbes-Україна» , який вийшов 1 березня.

Помічник Юрія Іванющенко повідомив, що народний депутат та Іван Аврамов покинули межі України. Від’їзд співпав в часі з рішенням Шевченківського суду від 7 лютого про дозвіл податківцям перевірити банківські рахунки кількох компаній, які мали поставити трубу «Укргазвидобуванню» на суму понад 150 млн грн. Податківці порушили карну справу, перевіряючи не тільки ціни на труби, а й сам факт поставок труб взагалі, за які було сплачено державні кошти.

«Чесно кажучи, не знаю. Сподіваюсь вже в березні», – відповів помічник депутата на питання про те коли Іванюещенко та Аврамов повернуться в Україну.

Напередодні відїзду Аврамов зустрівся з кореспондентом «Форбсу» в офісі по пер.Рильський, 4. Під час зустрічі бізнесмен заперечив звинувачення власник одеського заводу «Сілур-стальканат» Володимира Немировського в тому, що саме Аврамов за допомогою правоохоронних органах захоплює завод. Також Іванющенко по телефону сказав журналісту, що «повною маячнею» є розмови про те, що він нібито забрав частку акцій підприємства «Нібулон» у його власника Олексія Вадатурського.

Нагадаємо, Державну Податкову службу в листопаді 2011 року очолив Олександр Клименко, якого пов’язують з Сім’єю президента України Віктора Януковича.

Через два тижні після опублікування цієї інформації прес-служба Іванющенка заявила, що народний депутат не залишав України, передає «Інтерфакс-Україна»

Крім того, в прес-службі також підкреслили, що інформація про нібито причетність до кримінальних справ, які розслідують податкові органи щодо підприємств, що поставляли труби для ДК «Укргазвидобування» не відповідає дійсності.

«Юрій Володимирович Іванющенко не має ніякого відношення ні до підприємств, зазначених у рішенні Шевченківського райсуду Києва, ні до їх господарської діяльності», – повідомили в прес-службі депутата.

Сам Іванющенко вважає, що подібні публікації в ЗМІ мають «відверто провокаційний характер і ознаки політичного замовлення».

«Нам невідома яка-небудь інформація щодо кримінальних справ, в рамках яких, можливо, прийняті судові рішення, оскільки жодне з них не стосується Іванющенка», – розповіли в прес-службі депутата.