У «доньки» «Нафтогазу» є зайві 95 мільйонів на тризірковий готель в Києві
12.03.2012   //  

Дочірня компанія «Укртрансгаз» ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 1 березня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Кронос груп» на реконструкцію учбово-готельного комплексу з переплануванням під готель 3 зірки за адресою вул.Якіра, 8 у Шевченківському районі м.Києва. Вартість угоди склала 95,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Реконструкцію 10-поверхової будівлі за кошти «Укртрансгазу» потрібно виконати протягом 10 місяців. Під комплексом, збулованим в у 2000-2001 роках, існує однорівневий підземний паркінг, який використовується мешканцями житлового будинку. Також за готельним комплексом закріплено 20 парковочних місць, які перебувають під житловою частиною комплексу.

Передбачається перепланування  багатокімнатних номерів у однокімнатні з метою збільшення їх кількості. В існуючій будівлі є 36 номерів, їх кількість збільшується до 79. На першому поверсі передбачається: зона рецепції, лоббі, частина СПА-центру з окремим входом а також приміщення охорони службовий вхід, кімната бронювання, кімната переговорів з клієнтами, три санвузли (в тому числі один для інвалідів).

На другому поверсі передбачається конференц-зал, ресторан готелю, розширений обідній зал ресторану. Частина виробничих приміщень кухні перенесена в підвальний поверх. Також збільшено площі загальних с/в. На третьому поверсі передбачається адміністративні кабінети, зал для переговорів та сім номерів готелю. На 4-9 поверхах передбачається збільшення номерів до 11 на кожному поверсі. На 10-му поверсі передбачено демонтаж старих припливно – витяжних установок та розміщення 6-ти номерів підвищеного комфорту, з можливістю об’єднання 4-х з них у 2 люкси.

До існуючих двох ліфтових шахт передбачається встановлення одного додаткового ліфта для обслуговуючого персоналу. Відповідно передбачається будівництво нової ліфтової шахти з підвального до десятого поверху. В будівлі розташовано підйомник з кухні ресторану для обслуговування відвідувачів готелю та  вантажний гідравлічний ліфт з підвального поверху на другий для обслуговування кухні ресторану та комор ресторану в підвальному поверсі.

Для внутрішнього відеоконтролю за приміщеннями використовуються кольорові купольні телекамери типу VD-921VH  фірми Viatec (або аналог). Система охоронної сигналізації спроектована на базі двох приладів приймально-контрольних ППК “Integra-128” фірми Satel

Засновником ТОВ «Кронос» є ТОВ «Артбілд хотел груп», чиїм засновниками є Олексій Євченко та Дарон Роуз. Олексій Юрійович Євченко відомий як віце-президент Українського Союзу Кікбоксінгу, відповідальний за зв’язки з громадськістю та державними структурами. Американець Дарон Роуз є директором по інвестиціям «ArtBuild Hotel Group», яка в 2011 році стала офіційним представником компанії Best Western International по проекту будівництва в Україні мережі тризіркових готелів під брендом Best Western.

Нагадаємо, останнім часом «Нафтогаз України» постійно стикається з нестачею грошей для розрахунків з «Газпромом». В лютому уряд вже втретє за останні два роки збільшим статутний капітал «Нафтоагзу» за рахунок випуску ОВДП.