Будівельники сонячних станцій Клюєва отримали гроші за авторський нагляд за власним будівництвом
09.03.2012   //  

ДП «НЕК «Укренерго» 28 лютого уклало низку угод з ТОВ «Зв’язоктехсервіс» на авторський нагляд за будівництвом ЛЕП в Одеській області на загальну суму 772 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Зв’язоктехсервіс» отримало кошти на авторський нагляд за будівництвом трьох об’єктів: «ЛЕП 110 кВ СЕС (Сонячна – Арциз) – Арциз та пристанційний вузол ПС 110 кВ «Сонячна – Арциз»; «ЛЕП 110 кВ СЕС (Сонячна-Рені) – Рені та пристанційний вузол СЕС (ПС 110 кВ «Сонячна – Рені») для приєднання об’єкта альтернативної енергетики до ПС 110 кВ «Рені»; «ЛЕП 110 кВ СЕС (Сонячна-Кілія») Кілія та пристанційний вузол ПС 110 кВ «Сонячна-Кілія».

Раніше «Зв’язоктехсервіс» отримав підряди вартістю 233,65 млн грн. на будівництво цих об’єктів: Сонячна-Рені коштуватиме 67,12 млн грн., Сонячна–Кілія – 96,84 млн грн., Сонячна-Арциз – 69,69 млн грн.

Це будівництво ведеться в рамках розвитку сонячної енергетики групою «Актив солар», яка контролюється братами Клюєвими. ТОВ «Зв’язоктехсервіс» через ланцюжок власників пов’язано з ліхтенштейнським трастовим фондом, який є засновником «Activ Solar GmbH», директором якого є зять Сергія Клюєва Каве Ертефай.

Нагадаємо, в лютому Андрія Клюєва було звільнено з посади першого віце-премєр-міністра – міністра економрозвитку і призначено секретарем РНБОУ. За даними «Дзеркала тижня», неочікуване звільнення Клюєва могло відбутись в тому числі через те, що президент Віктор Янукович не відразу дізнався про вартість питання розвитку сонячної енергетики.