«Нафтогаз» за 2,4 мільйони буде моніторити «мило» та «аську» семисот співробітників
06.03.2012   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 27 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Комплексні рішення» на обслуговування «Системи попередження витоку конфіденційної інформації» та надання прав на використання програмного забезпечення. Вартість угоди склала 2,40 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Орієнтовна кількість користувачів, які підлягають моніторингу, становить 700. Система повинна забезпечити моніторинг інформації, що зберігається на серверах та робочих станціях, відправляється електронною поштою, передається каналами ftp, smtp, http, тощо, та за допомогою комунікативних програм миттєвого обміну інформацією. Система повинна моніторити та блокувати переміщення інформації за допомогою CD/DVD, USB, та те, що відправляється на друк. Також моніториться доступ до WiFi, Bluetooth.

Система має дозволяти морфологічний аналіз та пошук інформації по ключовим словам, регулярним виразам, вести пошук по серії повідомлень електронної пошти, виявляти документи, що передаються по частинам кількома повідомленнями, обробляти контекст звичайних мов спілкування.

Звіти про факт та джерело витоку інформації мають формуватись по топ-20 співробітників, які відправляють інформацію в порушення встановлених політик, топ-20 напрямків, по яким найчастіше відправляється інформація з порушеннями, топ-20 видів файлів, які відправляються співробітниками.

Система має накопичувати інформацію протягом шести місяців об’ємом до 6 Терабайт. Система має бути сумісною з програмним забезпеченням «Нафтогазу» від Microsoft.