У Ахметова знову викинули дешевого сина Богатирьової з тендеру на 80 мільйонів
29.02.2012   //  

ПАТ «Західенерго» за результатами тендерів уклало угоди на роботи вартістю 137,22 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

15 лютого «Західенерго» уклало угоду з ТОВ ВП «Донецький завод високовольтної апаратури» на реконструкцію електротехнічного обладнання енергоблока №8 Добротвірська ТЕС вартістю 56,65 млн грн. ТОВ ВП «Донецький завод високовольтної апаратури» зі статутним капіталом 30 тис грн. засновано Андрієм Дмитрієвим та Дмитром Холявченко.

22 лютого укладено угоду з ТОВ «ДЕМЗ-інжиніринг» на роботи із заміни електрофільтрів, димососів з електродвигунами та газоходів вартістю 80,57 млн грн. Роботи на Бурштинській ТЕС потрібно виконати до кінця ІІІ кварталу 2012 року.

В тендері брали участь кілька компаній. Одна з них – ТзОВ «Завод енергетичного машинобудування» – пропонувала виконати роботи за 64,83 млн грн.

В процесі розгляду та вивчення відділом капітального будівництва ПАТ «Західенерго» конкурсної пропозиції ТзОВ «Завод енергетичного машинобудування» виявлено, що конкурсна пропозиція  подана з порушенням вимог п. 3 р. ІІІ Додатку 2 конкурсної документації стосовно надання документального підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів. В  конкурсній пропозиції вказано як досвід виконання аналогічних договорів виконання договорів на підприємствах ТОВ «Східенерго» та ПАТ «Дніпроенерго», однак ці дані фактично не підтверджені.

Нагадаємо, минулого року заявку «Заводу енергетичного машинобудування» вартістю 164,55 млн грн. було відхилено з тендеру «Західенерго», в якому перемогло ТОВ «Донецькенергоремонт» з ціною 218,50 млн грн.

Основними засновниками ТзОВ «Завод енергетичного машинобудування» є Ігор Богатирьов, син міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, а також Володимир Бузінов. Богатирьов і Бузінов в 2007 році входили до керівного складу НЕК «Укренерго».

Запорізьке ТОВ «ДЕМЗ-інжиніринг» контролюється Андрієм Тесленко, власником ПАТ «Дослідно-експериментальний механічний завод».

ПАТ «Західенерго» контролюється групою Ріната Ахметова.