Школярам Донецька та Дрогобича купили цукор по хамським цінам
29.02.2012   //  

Органи освіти Донецької та Львівської області за результатами тендерів у період з 15 по 21 лютого за результатами тендерів уклали угоди на придбання цукру по цінам суттєво вищим від ринкових. Відповідні дані опубліковані в «Віснику державних закупівель».

Відділ освіти Пролетарської районної у м.Донецьку ради за 144 тис грн. придбав у ТОВ Фірма «Монблан» цукор по 11,97 грн./кг. Відділ освіти Будьоннівської районної у м.Донецьку ради за 153 тис грн. придбав у цієї ж фірми цукор по 8,99 грн./кг. Відділ освіти Куйбишевської районної у м.Донецьку ради за 150 тис грн. придбав у ТОВ «Маріс-2006» цукор по 9,99 грн./кг.

За даними НДІ «Украгропромпродуктивність», в січні цукор в роздрібній мережі Донецьку коштував в середньому 7,39 грн./кг. Також суттєво дешевше купували цукор в сусідніх регіонах. Наприклад, управління освіти Мелітопольської міськради Запорізької області за 255 тис грн. придбало у підприємця Писанец Д.О. цукор по 6,90 грн./кг. КЗ «Кіровоградська обласна психіатрична лікарня» за 108 тис грн. придбала у ТОВ «Кіровоградоптсервіс» цукор по 6,95 грн./кг.

Також коштовний цукор купували на Заході України.

Відділ освіти виконавчих органів Дрогобицької міськради Львівської області за 120 тис грн. придбав у підприємця Голобутовського М.Р. цукор по 9,20 грн./кг. Тоді як за даними НДІ «Украгропромпродуктивність» цукор в роздрібній мережі Львівщини в січні коштував 7,87 грн./кг.

Управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому за 389 тис грн. придбало придбало у підприємця Стефуришин А.Я. цукор по 8,00 грн./кг. Тоді як за даними НДІ «Украгропромпродуктивність» цукор в роздрібній мережі Прикарпаття в січні коштував 7,40 грн./кг. Також набагато дешевше купило цукор Управління освіти Коломийської міськради Івано-Франківської області. У ТОВ «Прикарпатський торговий дім» за 133 тис грн. придбано цукор по 6,30 грн./кг.