Вину за крадіжку старовинних гармат для пансіонату Януковича взяли на себе стрілочники
25.02.2012   //  

Провину за крадіжку двох старовинних гармат часів Кримської війни 1854-1856 років з причалу в Артилерійській бухті Севастополя взяли на себе директор бази відпочинку «Мис Айя» Володимир Лошаков і директор ресторану «Рибацький стан» Володимир Ованесов. Про це на «Лівому березі» пише Тетяна Чорновіл.

Нагадаємо, що гармати опинились на території бази «Мис Айя», яка є у власності родини Януковича.

За словами Ованесова, біля ресторану якого стояли ці гармати, він вирішив, що їх може хтось вкрасти, а відтак віддав артефакти «на зберігання» своєму товаришу – Володимиру Лошакову.

«Когда я понял окончательно, что город этих пушек может просто лишиться, решил сохранить их на базе отдыха у своего товарища  Главное, чтоб не попали в руки тех, кто их продаст, и город навсегда их лишиться.», – пояснив Ованесов.

Цієї ж гіпотези притримується і Володимир Лошаков, який переконаний, що немає нічого протиправного в тому, що національна цінність опинилась на приватній території Януковичів.

«Я знал, что мой товарищ – порядочный человек, если он говорит, что хочет сохранить пушки, чтобы их не украли, значит, так оно и есть»,- сказав Лошаков.

Однак навіть після зізнань у крадіжці, двом товаришам нічого не загрожує. На запит журналістки, СБУ заявила, що про гармати вона нічого не знає, хоча півдесятка людей запевнювало автора , що працівники служби безпеки збирали у них пояснення в зв’язку зі зникненням  гармат.

Міліція ж прислала відписку про те, що крадіжка подібних гармат є злочином, однак до цього часу жоден громадянин офіційно не заявляв в міліцію про їх викрадення.

«Наші гроші». Нагадаємо, що база «Мис Айя» була приватизована в інтересах родини Януковича у 2007 році, коли той був прем’єр-міністром. Допоміг йому у цьому тодішній керівник Служби автомобільних доріг Володимир Демішкан. Нещодавно Баришівський районний суд відпустив сина Демішкана – Сергія, який убив людину, прив’язавши до жертви чавунну батарею і втопивши в Дніпрі.