Кабмін своєю постановою дав чергові преференції для ЄВРО-2012 тренерці йоги з Кіпру
25.02.2012   //  

12 грудня 2011 року Кабінет Міністрів України  вніс зміни до переліку товарів, які ввозяться без мита під Євро-2012. Цього разу під безмитне ввезення потрапили телескопічні трапи для аеропортів, освітлювальне обладнання для злітних смуг, паливозаправники, сміттє- і снігоприбиральна техніка, обладнання для очищення вогнів злітно-посадкової смуги, пише на «Українській правді» Тетяна Ніколаєнко.

Поставити ці товари мають 4 компанії:

– “AKMT Export GmbH” (Німеччина),

– “Idman logistic service KFT” (Угорщина),

–  ЗАТ “ІРАМ” (Росія)

– “Verskol finance limited” (Великобританія)

Остання компаня виявилась тісно пов’язана з лідером тендерів для ЄВРО-2012 – компанією «Альтком».

 “Verskol Finance Ltd” є британською dormant company (веде діяльність, але не показує доходи) і статутний фонд у розмірі – 2 акції по 1 фунту кожна.

«Слід розуміти, саме стільки коштів треба мати, щоб відповідати вимозі українського урядового Нацагентства з Євро-2012: “позиція компанії на відповідному ринку, забезпеченість компанії виробничими та фінансовими ресурсами”,- пише Ніколаєнко.

Голова Нацагентства Володимир Ковалевський повідомив УП, що компанія Verskol Finance Ltd є лише постачальником зазначеної продукції. Виробник продукції – JBT Aerotech – Jetway systems, США.

Директорами компанії “Verskol Finance Ltd” є  добре відома українцям вчителька йоги з Кіпру Лана Замба та Trinitron investments Limited.

Trinitron investments limited є засновником двох англійських компаній – Eurobalt Limited та Sorena Export Limited, які є мажоритарними акціонерами ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком“.

На момент створення Eurobalt Limited було випущено теж лише дві акції на суму 2 фунти стерлінгів, які належали белізькому Trinitron Investments Limited. Директорами компанії записані кіпріотка на прізвище Лана Замба та компанія Trinitron Investments Limited.

Директором Sorena Export Limited також є белізька офшорка Trinitron Investments Limited.

Раніше кіпріотка Лана Замбе зізналася, що є лише фіктивним директором британської компанії. Жінка очолює студію йоги на Кіпрі, але за словами її чоловіка є лише “інструментом, номінальним директором, який фактично нічого не робить для компанії”.

Жінка одночасно очолює загалом 23 компаній Великобританії, за що отримує щомісяця $534 заробітної плати.