Аеропорт «Бориспіль» запасся дорогим бензином для таксі на Євро-2012
23.02.2012   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 16 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ПІІ «Лукойл-Україна» на постачання в 2012 році 1,1 млн літрів бензину на суму 11,99 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Бензин А-95 придбано по 10,90 грн./л. Це на 40 копійок дорожче від нинішніх цін на АЗС «Лукойлу».

В тендері брали участь ще три компанії. Компанії «КЛО-Карта» та «ОККО-Бізнес» пропонували бензин ще дорожче. ТОВ «Київагронафтотрейд» по 10,70 грн./л. Але найдешевша на тендері пропозиція була відхилена через те, що компанія не вказала в конкурсній документації країну-виробника бензину.

Також в роз’ясненні до конкурсної документації пояснюється, чому аеропорт не може проводити закупівлю палива поквартально, що дає змогу заявляти на тендері ціни близькі до ринкових.

«Проведення закупівлі поквартально неможливо у зв’язку з тим, що на даний час відсутня інформація по витратам всього автомобільного парку служби департаменту таксі, а оскільки витрати пального в період проведення Євро-2012 стануть максимальними, то повинен бути необхідний запас палива на період проведення закупівлі наступної партії бензину марки А-95 по талонам або смарт-карткам», – повідомили в конкурсному комітеті «Борисполю».