Кримськім дітям знову купують цукор по відверто хамським 11,30 гривень за кіло
17.02.2012   //  

Органи освіти в різних регіонах України 1-6 лютого за результатами тендерів уклали угоди на придбання цукру по цінам, суттєво вищим від ринкових. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Управління освіти Сімферопольської міськради АР Крим за 1,25 млн грн. придбало у ТОВ «ТК «Кримкурортсервіс» цукор по 11,30 грн./кг. Раніше ця компанія була обрана постачальником цукру для дитячого санаторію ім. Крупської (Крим) по 10,20 грн./кг.

Відділ освіти Ленінської районної у м.Донецьку ради за 54 тис грн. придбав у ПП «Кольрабі» цукор по 8,65 грн./кг.

Відділ освіти Синельниківської міськради Дніпропетровської області за 126 тис грн. придбав у підприємця Зогаль О.В. цукор по 8,40 грн./кг.

Управління освіти і науки Білоцерківської міськради Київської області за 363 тис грн. придбало у Дрібно-роздрібного підприємства «Забота» цукор по 7,90 грн./кг.

Відділ освіти і науки Нікопольської міськради Дніпропетровської області за 146 тис грн. придбав у підприємця Підберезкіної О.М. цукор по 7,30 грн./кг.

Ці ціни суттєво перевищують ринкові. В роздрібній мережі Києва цукор можна придбати по 6,30-6,50 грн./кг. Гуртова ціна на цукор в січні в Україні складала 5,4 тис грн./т, що на 20% менше ніж рік тому. Це пов’язано з перевиробництвом цукру в Україні і фахівці прогнозують подальше здешевлення. Також ціни, отримані на вищевказаних тендерах, вищі від вартості цукру, придбаного за результатами тендерів в інших регіонах.

Управління освіти Кіровоградської міськради за 536 тис грн. придбало у ТОВ «Кіровоградоптсервіс» цукор по 6,70 грн./кг.

Відділ освіти Білгород-Дністровської міськради Одеської області за 127 тис грн. придбав у ПП «Таврія-плюс» цукор по 6 грн./кг.

Управління освіти Сторожинецької райдержадміністрації Чернівецької області за 96 тис грн. придбало у підприємця Лупуляк І.І. цукор по 6 грн./кг.

Нагадаємо, раніше Комунальна установа по централізованому бухгалтерському обліку №2 управління освіти Керченської міськради АР Крим придбало цукор по 14 грн./кг. За даними «Наших Грошей», Керченська прокуратура по скарзі народного депутата Лесі Оробець подала до суду на цю закупівлю.