Від «НГ» і Лесі Оробець – донецьким школярам. 200 000 грн. З любов’ю
15.02.2012   //  

Деколи нас питають, чого ми так злі, бо нашу стрічку новин не можна читати без брому. Насправді – все навпаки. Кожне наше повідомлення – просто просякнуте любов’ю. А коли ми пишемо про дітей, то сльози розчулення деколи капають на клавіатуру.
Інша річ, що ту любов можна розгледіти не зразу, а лиш, як правило через місяць після публікації.
З останнього. 11 січня «НГ» повідомило, що відділ освіти Куйбишевського району Донецька купив на 562 тис. грн.. курятини. Кілограм цієї птиці коштував, як фазан: 35 грн. за кг. Давній друг нашого сайту народний депутат Леся Оробець, яка на відміну від багатьох своїх колег, вміє не тільки читати, а й писати, поцікавилась у місцевої прокуратури, у яких шахтах вирощують таких чудових пташок.
Прокуратура відповіла прекрасно: «Ми почали перевіряти, аж тут несподівано виявилось, що от-от тільки що район підписав додаткову угоду з переможцем, і тепер закупка буде коштувати не 562, а лише 359 000. Тобто на 200 тисяч менше.»
Яке законодавство дозволяє укладати подібні «додаткові угоди» – ми не в курсі, у Донецьку не жили, а там, либонь своє власне законодавче поле. Втішимось іншим: 200 000 гривень було повернуто назад в бюджет, і тепер їх можна використати на що завгодно, навіть на шоколадки «Конті».
І тепер скажіть: те, що ми разом подарували донецьким дітям на 25 штук баксів шоколадок – це що, як не вияв християнської любові? Так що долучайтесь до нашого руху. Врятуємо любов’ю світ. А як не врятуєм, то хоч всіх пересадим.

 

Блог від: Олексій Шалайський