Щоб приховати контрабанду в Феодосії, керівництво митниці збрехало тележурналістам
15.02.2012   //  

Начальник управління адміністрування митних платежів Держмитслужби Віталій Зварич, щоб переконати журналістів у тому, що через Феодосійський морський торговий порт не здійснюється контрабанда, надав їм цифри, які не відповідають дійсності.

Про це йдеться у сюжеті Дмитра Гнапа у програмі «Знак оклику» на телеканалі ТВі

Віталій Зварич у відеоінтерв’ю заперечив будь-які натяки на можливу контрабанду у Феодосії, підкріпивши їх даними держмитслужби.

«У режимі імпорту на територію України через Феодосійський морський торговий порт за період з 1 червня 2011 року до 15 січня 2012 року було ввезено 163 000 тон нафтопродуктів. За цей же період було ввезено 522 тисячі тон у режимі транзиту.

Разом із тим «Укрзалізниця» повідомила на запит журналістів, що у той самий час із території порту було вивезено у режимі імпорту – 402 000 тон, у режимі транзиту – 0 тон.

Такі дані зайвий раз підтвердили тезу, що у Феодосії використовується схема так званого «перерваного транзиту», коли бензин потрапляє в Україну начебто для перевалки в інші держави, насправді ж продається без акцизів на АЗС.

Раніше директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн у серії текстів повідомив, що на «Феодосійському  підприємстві із забезпечення нафтопродуктами (ФПЗНП)» (Міненерговугілля) діє контрабандна схема із постачання в Україну нафтопродуктів. За його підрахунками, втрати держбюджету протягом минулого року склали понад 1 млрд. грн.. Постачанням бензину і дизелю в Феодосію займається фірма-прокладка ТОВ «ТД „Альматея“, власницею якої  є Алевтина Вале­ріїв­на Безрукова. Невідома нікому фірма зареєстрована в Києві, однак власниця фірми прописана в м.Сиктивкар, Республіка Комі. У витязі з Держреєстру не вказано навіть вулиці, на якій прописана Алевтина Безрукова.