Ізраїльтяни отримають ще 10 мільйонів за пестициди, які не влізли в минулорічну квоту
13.02.2012   //  

Головне Управління промисловості Дніпропетровської облдержадміністрації 3 лютого уклало угоду з Si Group Consort Ltd («С.І.Груп Консорт Лтд», Ізраїль) на знешкодження пестицидів. Вартість угоди склала 9,60 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Угода стосується знешкодження 29,4 тон пестицидів, які зберігались біля села Грековатка Криворізького району. Пестициди вже затарено у 465 бочок та підготовлено до перевезення до місця знешкодження відповідно до контракту ізраїльської компанії зі спеціалізованими підприємствами Польщі (Sapri Dabrova Gornicza Sp.o.o., Port-service Sp.o.o.).

В 2011 році «С.І.Груп Консорт» виграло торги на утилізацію пестицидів Дніпропетровської області вартістю 13,48 млн грн. Потрібно було вивезти близько 560 тон зі 147 місць зберігання. За даними управління промисловості Дніпропетровської ОДА стільки і було вивезено. Таким чином готові до відправки пестициди з під с.Грековатка виявились понаднормовими. Тому на їх вивіз було проведено додаткову закупівлю з ізраїльською фірмою по неконкурентній процедурі «в одного учасника».

В 2011 році «С.І.Груп Консорт» отримало державні підряди на утилізацію хімічних речовин на загальну суму 616,58 млн грн.

За даними «Лівого берегу», при укладенні угод з ізраїльською фірмою мали місце випадки завищення обсягів непридатних пестицидів, або вивезення на утилізацію простої землі під виглядом хімікатів.