Ахметов заплатить новим прокладкам “Укрзалізниці” 2 мільярди за доставку вугілля на «Західенерго»
13.02.2012   //  

ПАТ «Західенерго» 6 лютого уклало низку угод на послуги з організації перевезень вантажів в залізничному рухомому складі та пов’язаних з цим послуг з лютого 2012 по лютий 2013 року на загальну суму 2,02 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Всі торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснюється необхідність забезпечення безперебійної поставки вугілля на теплоелектростанції «Західенерго» для виробітку електроенергії на потреби народного господарства, населення та державної програми з її експорту.

ТОВ «Транс Систем Лоджистікс» отримає 1 692,00 млн грн. за організацію залізничних перевезень 8 млн тон вугілля на Добротвірську, Бурштинську та Ладижинську теплоелектростанції (ТЕС).

ТОВ «Юніверсал Карго Транс» отримає 317,25 млн грн. за організацію перевезень 1,5 млн тон вугілля на Бурштинську та Добротвірську ТЕС.

З державними підприємствами укладено менш коштовні угоди на послуги з проведення розрахунків за користування вагонами на під’їзних коліях на загальну суму 6,64 млн грн.

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» отримає 1,80 млн грн. за використання 70 тис вагонів протягом року на під’їзних коліях для доставки вугілля на Бурштинську ТЕС. Ще 0,38 млн грн. держкомпанія отримає за 14,5 тис вагонів для поставки вугілля на Добротвірську ТЕС і 0,90 млн грн. за 35 тис вагонів для поставки вугілля на Ладижинську ТЕС.

З ДП «Дарницький вагоноремонтний завод» укладено аналогічні угоди – 0,90 млн грн. за вагони для Ладижинської ТЕС, 0,38 млн грн. за вагони для поставки вугілля на Добротвірську ТЕС і 1,80 млн грн. за вагони для Бурштинської ТЕС.

ДТГО «Львівська залізниця» отримає 0,48 млн грн. за послуги з перевезення вантажів 14,5 тисячами вагонів на Добротвірську ТЕС.

«Укрзалізниця» нещодавно визначила ТОВ «Транс Систем Лоджистікс» і ТОВ «Юніверсал Карго Транс» разом із чотирма іншими приватними компаніями операторами з організації вантажних перевезень. З початку 2012 року оренда державних вагонів можлива тільки через угоди з цими фірмами. Ці компанії офіційно декларують, що винагорода за їхні послуги складатиме 0,3% від загальної вартості оренди. Таким чином офіційна винагорода двох приватних компаній по угодам з «Західенерго» може скласти 6,02 млн грн.

Разом із тим, введення посередницьких фірм призвело до подорожчання оренди вагонів у порівнянні з 2011 роком на 30%.  Сама ж «Укрзалізниця» передбачає зростання своїх доходів у 2012 році не на 30, а лише на 15%. Зважаючи на обсяг ринку вантажних перевезень у понад 30 млрд грн., доля 4,5 млрд залишається невідомою.

Шість нових операторів пов’язані із менеджментом «Укрзалізниці». Деякі з кінцевих бенефіціарів – вихідці з бізнес-групи сім’ї Януковичів та народного депутата від Партії регіонів Антона Пригодського.

ПАТ «Західенерго» контролюється групою Ріната Ахметова. Наприкінці 2011 року «Західенерго» уклало угоду з ТОВ «ДТЕК трейдінг» Ахметова на придбання 5,6 млн тон газового енергетичного вугілля за 7,39 млрд грн. і 1 млн тон за 1,32 млрд грн. Паливо має поставлятись протягом 2012 року на Бурштинську, Добротвірську і Ладижинську ТЕС. Ще 1,17 млн тон вугілля «Західенерго» законтрактувало у ДП «Вугілля України» за 1,27 млрд грн.