Виконоком «нахомутав» на тендері, аби депутат-«регіонал» міг заробити на прибиранні мерії
09.02.2012   //  

Миколаївський міськвиконком 3 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ ВКФ «Дайм – Сервіс» на прибирання будівлі мерії та прилеглої території в 2012 році. Вартість угоди склала 749 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері брали участь п’ять компаній. Згідно з протоколом розкриття, «Дайм-сервіс» на тендері пропонував за свої послуги 516 тис грн. з вартістю прибирання одного квадратного метру 5,51 грн. Однак угоду з фірмою було укладено на суму в півтора рази більшу. Це дозволило «Дайм-Сервісу» бути автором формально найдешевшої пропозиції.

Разом з тим, конкурсний комітет прийняв рішення про відхилення пропозицій ПП «Клин Тайм» та ТОВ «Імпел гріффін груп», чиї пропозиції 3 грн./м2 та 4,94 грн./м2 були дешевшими від майбутнього переможця. Загальна вартість їх пропозицій – також була меншою від 749 тис грн.

Дешевші пропозиції було відхилено через економію на зарплатах та відпускних для прибиральників.

«В калькуляції вартості послуг ТОВ „Імпел гріффін груп” вказана резервна сума на відпускні та лікарняні у розмірі 3 тис. 243 грн.,24 коп. на рік на 26 осіб. Ця сума є недопустимою, адже суперечить розмірам, передбаченим колективною угодою. ПП „Клин Тайм” не відповідає п.7 технічних вимог Замовника, де вказано, що суттєве зниження рівня заробітної плати не допускається. Калькуляція вартості послуг учасника показала, що місячний оклад прибиральниці є нижчим, ніж вони отримають на теперішній час», – вказано в рішенні конкурсного комітету.

Засновниками ТОВ ВКФ «Дайм – Сервіс» є Георгій Поппе та Юрій Бабков, депутат Миколаївської міської ради від Партії регіонів.

 

Технічне завдання на прибирання будівлі виконкому Миколаївської міськради

1. Об’єм площі прибирання 11 320,4 кв.м:

–   внутрішнє прибирання будинків площею 11 225, 02 кв.м;

–   12 туалетів площею 95, 38 кв.м;

–   зовнішнє прибирання прилягаючої території.

2. Необхідна кількість прибиральниць – 26 одиниць.

3. Перелік основних робіт із внутрішнього прибирання:

–   підлога (видалення пилу пилососом або підмітання вологим віником, вологе витирання, миття, чищення паркету, покриття мастикою, натирання натирачем підлоги);

–   меблі та інвентар (сухе витирання, вологе витирання);

–   фарбовані поверхні (вологе прибирання);

–   стеля, карниз (обмітання пилу);

–   штори (прання);

–   санітарний вузол (миття);

–   килими, доріжки, паласи (видалення пилу пилососом, вологе чищення);

–   малоцінний інвентар (миття, чищення).

4. Робочий час складає 8 годин.

Основне прибирання в робочих кабінетах повинно бути виконано до 8.30 за київським часом.

5. У зв’язку з тим, що у виконкомі міської ради здійснюється обробка документів конфіденційної інформації, для роботи у режимних приміщеннях прибиральниці проходять спеціальну перевірку.