Під візит Януковича дали 8 мільйонів на добудову сільської школи-палацу (фото)
07.02.2012   //  

(додано дані про вартість будівництва школи)

Відділ освіти Чернігівської райдержадміністрації 30 січня уклав угоду з ВАТ «Домобудівник» на будівництво навчально-виховного комплексу в смт.Седнів Чернігівського району вартістю 8,16 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «Домобудівник» в листопаді 2010 року отримав підряд на будівництво комплексу на відкритих торгах, а зараз у компанії купують додаткові роботи.

«Станом на сьогоднішній день виконано 77% робіт. Фінансування підрядника було до жовтня 2011 року. На даний момент підрядник утримує охорону об’єкта, виконали спеціальні будівельні роботи по системі опалення, вентиляції, тепло-, енерго-, водо- та газопостачання, на що складені акти та інша будівельно-монтажна документація. Бюджетом 2012 року передбачено 8150500,00 грн. Кошти планується освоїти в січні – червні 2012 року. Таким чином передача об’єкта іншому підряднику не можлива», – йдеться в обґрунтуванні.

Введення в експлуатацію загальноосвітньої школи на 240 учнів та дитсадку – ясел на 35 місць заплановано на липень–серпень 2012 року. В 1966 році в Седніві мешкало 2400 осіб, в 2001 – 1353 особи. Тобто школа розрахована на кожного четвертого мешканця селища.

В жовтні 2010 року Відділ освіти Чернігівської райдержадміністрації акцептував пропозицію “Домобудівника” на зведення нвачально-виховного комплексу вартістю 21,94 млн грн. Проте оголошення про укладену угоду  на сайті «ВДЗ» знайти не вдалось.

В вересні 2011 року народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов пообіцяв, що на відкриття седнівської школи в 2012 році приїде президент Віктор Янукович.

«Напевно, це найкраща школа буде серед сільських в Україні. Наступного року планується закінчити. Це буде не просто школа – там буде й спортзал, і різноманітні гуртки тощо. Наступного року школа буде відкрита», – сказав Чечетов.

«Будівля більше схожа на панський палац, ніж на школу. На сьогодні споруджені стіни школи, зведено дах. На черзі – внутрішні й зовнішні роботи», – відмічає «Деснянська панорама» (фото з цього видання).