Газета Литвина коштує мільйон на місяць, у Азарова без паперу втричі дешевше
07.02.2012   //  

ТОВ «Мега-Поліграф» стало переможцем тендерів на друк газет Верховної Ради та Кабінету міністрів. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Державне підприємство редакція газети «Урядовий кур’єр» 26 січня уклало угоду з «Мега-поліграфом» на друк газети в березні-травні вартістю 1,10 млн грн., або близько 360 тис грн. на місяць. Замовлено друк 59 виходів п’ять разів на тиждень накладом 70 тис екземплярів. Передбачено друк газети з 16 та 24 сторінок. Середня вартість друку одного номеру склала близько 26 копійок. Папір має оплачуватись окремо.

В тендері брали участь чотири компанії, дві з них – дорожчі від переможця – було відхилено. Видавництво «Преса України» Держуправління справами відхилено у тому числі через те, що вимагало здавати йому не електронні фотоформи газети, а фотоплівки. ТОВ «Укрполіграфмедіа» не надало документального підтвердження наявності мережі інтернет та можливості виготовлення фотоформ видання, а також підтвердження можливості замовника придбати папір у учасника.

ДП «Редакція газети «Голос України» 1 лютого уклало угоду з «Мега-Поліграфом» на друк газети в 2012 році вартістю 12,00 млн грн. Передбачено друк української та російської версії, а також спецвипусків. Періодичність – п’ять разів на тиждень, тираж української версії від 40 до 74 тис екземплярів, російської – від 11,5 до 31 тис. Ціна паперу включена до вартості закупівлі.

Єдиним конкурентом фірми-переможця було ТОВ «Укрполіграфмедіа», до якого у парламентської редакції не виникло заперечень, на відміну від урядової.