Мільйони на охорону «Нафтогазу» отримала фірма, в якій працював новий голова СБУ (додано)
05.02.2012   //  

(додано дані про “Альфа-Щит” та Агоря Калініна)

Дочірня компанія «Укргазвидобування» ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 3 січня за результатами тендеру уклало низку угод на охорону в 2012 році об’єктів ГПУ «Шебелинкагазвидобування» на загальну суму 46,95 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері брало участь ДП «Нафтогазбезпека». Однак по кожному з лотів пропозиція дочірнього підприємства «Нафтогазу» була трохи дорожчою, ніж приватних фірм-переможців.

ТОВ «Альфа-Щит» отримає 21,86 млн грн. за охорону Юліївського та Шебелинського цехів з видобутку нафти газу і конденсату, а також об’єктів Управління з переробки газу та газового конденсату.

ТОВ «Бастіон-сервіс» отримає 16,94 млн грн. за охорону Єфремівського цеху з видобутку нафти газу і конденсату, ДКС «Хрестищенська» та об’єктів ГПУ «Полтавагазвидобування».

Управління ДСО при ГУМВС України в Харківській області отримає 8,14 млн грн. за охорону Перещепинського і Северодонецького цехів з видобутку нафти газу і конденсату, а також будівель УкрНДІгаз, ГУ «Укргазпромгеофізика».

За даними “Острову”, саме в “Альфа-Щит” з 2005 по 2010 рік працював Ігор Калінін. Днями було призначено головою СБУ, до цього він два роки працював головою Управління державної охорони, яке займається безпекою найвищих посадових осіб держави та охороняє Адміністрацію президента, Кабмін, Верховну Раду та резиденції “Конча-Заспа” і “Пуща-Водиця”. Крім того, компанія “Альфа-Щит” навчала охоронців Віктора Януковича, коли той був ще лідером Партії регіонів.

Компанія “Альфа-Щит” була утворена в 1991 році. У середовищі охоронних підприємств її називають компанією “контори”, структурою, яку створили колишні співробітники спецслужб, зокрема спецпідрозділу “Альфа”. Засновниками “Альфа-Щита” є Геннадій та Жанетта Половнікови.