«Нафтогаз» вгатив «прокладці» 830 мільйонів на нафторозвідку
02.02.2012   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 27 січня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Володар» на геолого-розвідувальні роботи на загальну суму 830,07 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Володар» отримає 258,69 млн грн. за буріння пошукових свердловин на Будищансько-Чутівській площі (Полтавська обл.). Решта коштів призначається на проведення першочергових геологорозвіувальних робіт на нафту і газ.

Всупереч закону про держзакупівлі конкурсна документація і протоколи розкриття пропозицій на сайті «ВДЗ» відсутні, тому подробиці щодо замовлених робіт та конкуренції на тендері невідомі.

В липні 2011 року Полтавська обласна рада надала дозволи «Нафтогазу України» на геологічне вивчення двох нафтогазоносних площ — Оболонської  та Будищансько-Чутівської.

«Нафтогаз» розвідуватиме Оболонську площу, що знаходиться на території Семенівського району й займає майже 497 квадратних кілометрів. Тут буде проведено сейсмічні дослідження, буріння свердловин, а надалі — дослідно-промислову розробку. Програма робіт розрахована до 2030 року. Національна компанія має намір витратити на ці роботи майже 170 мільйонів гривень. Таким чином Семенівський район стане 17 нафтогазоносним регіоном Полтавської області. Будищансько-Чутівська площа — знаходиться на території одразу чотирьох районів — Диканського, Чутівського, Котелевського та Полтавського. Площа — понад 497 квадратних кілометрів. У її дослідження НАК вкладе понад 279 мільйонів гривень власних коштів.

Сімферопольське ТОВ «Володар» зі статутним капіталом 18,5 тис грн. зареєстровано на Наталію Шалагіну.