«Київміськбуд» замовив металу на півмільярда у Ахметова, Мішалова та інших
01.02.2012   //  

АТ ХК «Київміськбуд» 18 січня за результатами тендеру уклало низку угод на поставку в 2012 році металопродукції для будівництва на загальну суму 477,50 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

З цієї суми майже третину – 147,70 млн грн. – отримає ТОВ «Метінвест – СМЦ» з групи Ріната Ахметова.

ТОВ «Гудвіл» Володимира Сокольцова і Андрія Унгера заробить 95,87 млн грн. ТОВ «Сімба Метал» Сергія та Всеволода Тимофієвих – 91,90 млн грн.

Ще 43,87 млн грн. отримає ТОВ «Металобази Комекс», контрольоване Олександром Ашкеназі та ТОВ «Юніком капітал» Дмитра Мішалова (один з генпідрядників НСК «Олімпійський», працював разом з «Київміськбудом»), Михайла Кейтельгіссера та Михайла Тульчинського.

ТОВ «Оптимум» Віктора Лисенко та Дмитра Коваленко отримає 41,15 млн грн. ТОВ «Запоріжметал Холдінг», контрольоване компанією з управління активами «Фінексперт» донеччанина Андрія Вагнера і кіпрським офшором «Пів корпорейшн лімітед», заробить 57,02 млн грн.

В тендері «Київміськбуду» окрім вищевказаних компаній також взяло участь ТОВ «Ковчег Платинум». Фірма подавала заявки на кожен лот дешевші на 5-50% від компаній, які потім стали переможцями. Однак дешевша заявка була відхилена через те, що «Ковчег Платинум» не включило до вартості пропозиції послуги з порізки металу, як того вимагав «Київміськбуд».