Харків’яни обіграли росіян в тендері «Центренерго» на 170 мільйонів
01.02.2012   //  

ВСП Трипільська ТЕС ПАТ «Центренерго» 24 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Котлотурбопром» на придбання комплекту окремих вузлів для виконання реконструкції котлоагрегата ст. № 2 ТПП-210А. Вартість угоди склала 168,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Харківська компанія «Котлобурпром» мала тендері єдиного конкурента – ВАТ «ЭнергоМашино-строительный Альянс», що є найбільшим у Росії виробником котельного обладнання. Основним акціонером компанії є депутат Держдуми від «Єдиної Росії» Євген Туголуков. Росіяни пропонували обладнання на 2,5 млн грн. дорожче. Раніше “ЕМА” отримала кілька великих підрядів “Дніпроенерго”.

Харківська фірма з корпорації «Маст-Іпра» контролюється Сергієм Хохловим, Олегом Земляковим, Олександром Грєховодовим, Сергієм Анохіним, Андрієм Кривицьким, Олександром Навроцьким, Сергієм Петренко і Моісєм Левіним.

Також ПАТ «Центренерго» 16 січня уклало угоду з ТОВ «НВП «Ременергокомплект» на придбання запчастин до турбін К-200-130, К-300-240 та К-300-240 на суму 21,67 млн грн. Фірма-переможець контролюється Володимиром Антоновим та Юрієм Михайличенко.