Ціна прибирання сміття на київському вокзалі за 8 мільйонів завищена у 12 разів?
30.01.2012   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» 20 січня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ «Мастер Клін» на прибирання вокзального комплексу Київ-Пасажирський в 2012 році на загальну суму 10,21 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Комплексне прибирання територій вокзального комплексу станції Київ-Пасажирський коштуватиме 8,05 млн грн., миття фасадів будівель та скляних поверхонь два рази на рік – 0,42 млн грн. Комплекс послуг по збору, вивезенню сміття із урн та контейнерів по вокзальному комплексу до майданчика тимчасового зберігання сміття на господарському дворі коштуватиме 1,74 млн грн.

На всіх тендерах постійним конкурентом фірми-переможця було ТОВ «Др. Рьодгер контракт клінінг», яке пропонувало послуги лише на один відсоток дорожче.

В тендері на прибирання територій та миття фасадів також взяло участь ТОВ «Імпел Гріффін Груп», відоме як прибиральник офісів «Дніпроенерго» Ріната Ахметова. Пропозиція цієї фірми по прибиранню території вокзального комплексу у розмірі 666 тис грн. була в 12 разів дешевшою від «Мастер Кліну», а миття фасадів та скляних поверхонь «Імпел» пропонував за 197 тис грн., або більш ніж вдвічі дешевше від майбутнього переможця.

Згідно з рішенням конкурсною комісії, дешева пропозиція «Імпел Гріффін груп» була відхилена через ненадання забезпечення пропозиції у розмірі 448 тис грн., відсутність калькуляції по кожному виду послуг, окремі копії документів були не завірені нотаріально.

Це рішення комісія прийняла 23 грудня, хоча в протоколі розкриття пропозицій від 13 грудня зауважень щодо відсутності забезпечення пропозиції та інших докуменітв до «Імпел Гріффіну» не було.