Новорічне покращення комуналки за 75 мільйонів
27.01.2012   //  

В комунальній сфері Луганської області в грудні-січні за результатами тендерів було укладено низку угод на будівельні роботи на загальну суму 75,73 млн грн. при цьому більшість тендерів було проведено по неконкурентній процедурі закупівлі « в одного учасника». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Львівське ТОВ «Енергозберігаючі технології» отримало підряд управління ЖКГ Луганської міськради вартістю 12,76 млн грн. на завершення реконструкції котельні та систем теплопостачання кварталу «Солнєчний» в Луганську. В обґрунтуванні пояснюється, що фірма кілька років виконувала ці роботи, однак з нею не розраховувались через відсутність коштів в бюджеті. Станом на початок 2011 року львів’янам заборгували  27 млн грн., однак підрядник завершив будівництва за рахунок власних коштів. Тому зараз йому компенсовано частину боргу.

Головне управління ЖКГ Луганської облдержадміністрації за 23,96 млн грн. замовило ТОВ «Укрводбудкомплект» виконання комплексу заходів з покращення якості питної води з Єлизаветінського водосховища із застосуванням системи доочищення та знезараження (2-й етап) (м.Петровське). Фірма з 2010 року виконувала відповідні роботи, які мають покращити ситуацію з водопостачанням міст Красний Луч, Антрацит, де питну воду вже декілька років отримують 5-8 годин на добу по затвердженим графікам. Додаткова закупівля пов’язана з виділенням в листопаді додаткових коштів від Мінрегіонбуду. Згідно з обґрунтуванням закупівлі, виділення цих коштів мало вже в грудні 2011 року призвести до «безперебійного постачання питної води належної якості мешканцям міст  Красного Луча й Антрацита».

Управління з питань будівництва Луганської міськради замовило ПП «НВЦ «Теплий дім» два будівельні проекти на 2012 рік. Фірма отримає 9,53 млн грн. за ремонт будівель, які числяться на балансі Луганської міської багатопрофільної дитячої лікарні №3. Ще 6,99 млн грн. фірма отримає за будівництво двох додаткових пролітних будов нового шляхопроводу по вул. Совєтской у м. Луганську. В конкурсній документації не пояснюється, чому підрядником в обох випадках була обрана саме фірма, яка належить Сергію Петракову, депутату Луганської міськради від Партії регіонів.

На ще два підряди було проведено відкриті торги.

ТОВ «Монолітспецбуд № 2» отримає від Молодогвардійського комунального виробничого підприємства водопроводно-каналізаційного господарства 7,15 млн грн. за будівництво в 2012 році біоінженерних споруд для очистки стічних вод м.Молодогвардійська.

КП «Водоканал» м.Краснодон за 15,34 млн грн. замовило ТОВ «Строитель-ЛТД» реконструкцію системи водопостачання м.Суходільська. Будівництво водопровідної мережі від ПНС ЦЗФ «Суходільська» до вул.Гастелло ще в 2011 році мало призвести до 15-відсоткового скорочення втрат питної води за рахунок зменшення витоків.