Дрібні приємності роботи в «Нафтогазі»
27.01.2012   //  

Деруни з ікрою, уха зі стерляді, осетрина та лосось під «Hennesy VSOP» – меню обідів десяти керівників «Нафтогазу». Обслуговування головного офісу монополії та пересування в просторі її керівників коштуватиме 77 мільйонів на рік.

 

Забезпеченням всіх умов для «Нафтогазу» займається його дочірнє підприємство «Нафтогазобслуговування». Саме воно має забезпечити босам майже все, про що піде мова далі (лише бензин та польоти замовлено на стороні). Усі нижчевикладені дані опубліковано в «Віснику державних закупівель».

Отже приймальня голови «Нафтогазу» Євгена Бакуліна має бути постійно забезпечена чотирма сортами зернової кави, чаєм, печивом та цукерками десятків видів, мінералкою «Евіан», «Боржомі» та іншими. Дещо менший вибір для трьох інших приймалень.

Усі наступні види харчування з ресторанним обслуговуванням  замовлено виходячи з розрахунку на десять осіб і з певною періодичністю, причому прямо в офісі «Нафтогазу».

Шість разів на місяць «спартанські» кава-брейки – чай, кава, трохи печива, цукерок, мінералки та лимону.

П’ять разів на місяць простенький фуршет: бутерброди з червоною ікрою, баликом, салом, рибою, пиріжки, риба в клярі, крученики з грибами та чорносливом, пиріжки з яйцями та грибами, шашлик з курятини та лосося, овочеве, м’ясне, рибне та фруктове (виноград, яблуко, груша, ківі) асорті. Усе це можна запивати горілкою «Неміров преміум», коньяком «Алекс голд», білим «Шардоне» та червоним «Мерло». Тобто нічого неймовірного.

Три рази на місяць VIP-фуршети. До попереднього меню додаємо канапе, шашлик з креветок, мідії запечені з сиром, кільця кальмарів, рибні палички з лосося, корзинки з печінки тріски, деруни з ікрою, млинці з грибами, ананаси. Міняємо алкоголь: горілка вже «Гетьман», коньяк вже «Hennesy VSOP».

Переходимо до обідів, п’ять разів на місяць. На вибір борщ або грибна юшка, буженина, котлети з індички або відварний лосось. На гарнір картопля фрі чи рис. З салатів або нарізка з свіжих овочів, або «Козирний» (пекінська капуста, помідори, балик, сир, майонез). До цього фрукти та хліб. До хлібу – нічого.

Але два рази на місяць будуть VIP-обіди, де вже заплановано і до хліба. Це знову ж таки згадані вина та «Гетьман» з «Hennesy VSOP». Меню відрізняється наявністю юшки з стерляді, відварного язика, тушкованих овочів, картоплі по-селянськи, смаженої осетрини, телячого стейку, домашньої ковбаси та сала і знову ж таки різного асорті.

Усе це щастя, нагадаємо, розписано на десять осіб. І коштує 1,49 млн грн. на рік. Тобто купка людей банально зїдатиме понад 120 тисяч гривень на місяць, або 12 тисяч гривень на одну персону в місяць.

Довідково: середня зарплата в Україні складає близько 3 тис грн. Тобто один керманич «Нафтогазу» в місяць чисто на обідах та фуршетах в своєму офісі з’їдає чотири зарплати пересічного українця. Відзначимо, що він їсть ще й не кожен день, а лише кілька разів на місяць.

Переходимо до офісного життя, куди входить прибирання 8,2 тис квадратних метрів головного офісу на вул. Хмельницкого, 6 та 500 «квадратів» по вул. Гонти, 3-а, вивіз сміття, обслуговування телевізорів, кондиціонерів, акваріуму та вентиляції, прання білизни (сподіваємось, що мова йде про скатертини), миття вікон, очищення подвір’я та даху від снігу, послуги ксероксу (60 тисяч сторінок на місяць), забезпечення питною водою (420 бутилів на місяць). Також сюди входить поточний ремонт – підфарбувати, підклеїти шпалери чи паркет, поміняти кілька дверей, панелей підвісної стелі, щось там по фасаду.

В результаті: підтримання офісу «Нафтогазу» в робочому стані коштує 11,81 млн грн. на рік, або майже мільйон гривень на місяць. Зате чисто.

Охорона офісу «Нафтогазу» – ще 2,67 млн грн. на рік.

Польоти керівництва «Нафтогазу» в комфортних умовах – 4,81 млн грн. на рік.

Оренда 90 автомобілів з водіями – 44,22 млн грн. на рік.

Технічне обслуговування цих автомобілів – 9,86 млн грн. (за цим же посиланням і весь перелік «нафтогазівських» мерседесів, лексусів, ауді, шкод, фольксвагенів – загалом 90 автомобілів)

Бензин по 10,94 грн./л – 1,99 млн грн.

Все загалом: 76,85 млн грн. на рік. Або 26 тисяч середніх зарплат звичайних українців. Чи майже 100 тисяч мінімальних пенсій.

Можливо, «Нафтогаз» ще не закінчив із замовленнями послуг, важливих та необхідних для створення належних умов роботи своїх клерків та керівників. Якщо такі дані з’являться – обов’язково повідомимо. Якщо до тієї пори, «Наші Гроші» не буде визнано посібниками іноземних ворогів, які на думку керівництва «Нафтогазу», підривають устої національної енергобезпеки, замовляючи пасквілі про такі необхідні бурові установки, без яких ми залишимось без газу і всі помремо.

Юрій Ніколов, «Наші Гроші»

P.S. Щоб вберегти представників “Нафтогазу” від чергової порції нервів на адресу журналістів викладаємо скани з “меню”, можливо розберуться де там чиї підписи.