Леся Оробець і «НГ» заробили 5 мільйонів. Усе віддали в держбюджет-)
26.01.2012   //  

Чи можна легальним чином за місяць, не вкладаючи ні копійки, заробити 5 мільйонів? Легко. Головне мати кількох божевільних, а ще, зрозуміло – «час і натхнення».

Бізнес-модель нової доби продемонструвала народний депутат Леся Оробець, що приємно – з частковою допомогою «Наших грошей».

Операція розпочалась 19 грудня, коли «НГ» оприлюднило дані про завершений дивний тендер у Криму.  Місцеве Міносвіти уклало договір про купівлю у ТОВ «Біотехсервіс» 71 конвекційної печі за 8 млн. грн. Дивина тендеру полягала в тому, що, згідно з відкритими джерелами, кримчани вирішили переплатити за товар близько 5 млн.

Так от, доки хтось читав, а хтось – сумнівався, Леся Оробець послала в кримську прокуратуру запит з проханням розібратись. При чому написала наступного ж дня.

Відповідь прийшла вже 5 січня (!), і була вона веселою і життєстверджуючою, як і все, що коїться останнім часом у Криму.  Місцеві прокурори повідомили народного депутата, що перевіряти нема що, оскільки тендер не відбувся, і що учора, 4 січня(!) повідомлення про це було надіслано у «Вісник державних закупівель».

Мотивація відміни тендеру – прекрасна. Ні, ми розуміємо, що написати правду: «Ви нас трохи шугнули, тому від біди подалі все анулюємо» не годиться. Але ж прокурорська  фраза «договір не укладено через порушення строків і відсутності коштів» – може викликати зсув у мізках будь-якого працівника Мінекономрозвитку. Бо оприлюднення у «Віснику» свідчить про те, що всі процедури пройдені, і договір вже укладено.

Але Бог з ним, пробачимо півостровитянам їхню словоблудливість. Головне, що тендер відмінено, цього року його проведуть знову, і хай не 5, але хоча би 3 млн, гарантуємо, держскарбниця все ж отримає.

Ну, а Леся Оробець окупила свою депутатську зарплату за всю свою каденцією тільки цим невеликим випадком.

Може, справді, перевести народних депутатів на самоокупність? Заробляєш гроші для держави -працюєш далі. Тільки виступаєш  на мітингах за долю неньки-України? Іди живи на вулицю. Посадив на нари колегу-депутата? Починаєш отримувати дві зарплати. Цікаво, до речі, скільки тоді депутатів у Раді залишиться?…

Літературна творчість від кримських прокурорів:


Блог: від Олексій Шалайський