Над азарівською інфляцією знову постібались. Тепер Могильов
25.01.2012   //  

Ось недавно Держкомстат розродився черговим рекордом уряду Миколи Азарова. В 2011 році споживчі ціни зросли всього на 4,6%, і це найнижчий показник за десять років.

Ага.

«Увы, мы живем в такое время, когда инфляция съедает какие-то проценты проектной стоимости. Каждый год на что-то цены увеличиваются. И в рамках этой инфляции и произошло подорожание» – заявив прем’єр-міністр Криму Анатолій Могильов, який ще недавно працював головою МВС в уряді Миколи Азарова, але з переїздом до Криму втратив зв’язок з генеральною лінією Партії регіонів, яку і очолює Микола Янович.

Річ в тім, що інфляцією Могильов виправдовував подорожчання будівництва школи в Леніно, яку три роки тому почали будувати за 53 млн грн., а минулої весни підняли кошторис до 73 мільйонів. Тобто за три роки школа подорожчала на 40 відсотків. Це ніяк не рівень інфляції від азаровських статистиків.

Звичайно, що з’їжджати на арифметичні шаради чиновників змушує любов до розпилу, а зовсім не бажання підставити Азарова. Але в рік виборів і мозок треба включати. Особливо коли на відкритті школи своїм досягненням (головне що взагалі вдалось завершити будівництво школи, відкриття якої вже кілька разів відкладалось) хизувався не хто-попало, а спікер кримського парламенту Володимир Константінов. Саме його фірма «Консоль» отримала коштовний підряд на будівництво великої школи, для якої в Леніно банально не вистачає школярів.

Кримські журналісти «Центру», які сповістили про цей приклад інфляції, також додали кілька фоток з урочистого відкриття. Одна з них вражає своєю дитячою безпосередністю. Але не дітей, а організаторів трошки дибільного шоу. Зацініть.

В кабинете информатики провели импровизированный урок, хотя у компьютеров не было клавиатур, и дети усердно демонстрировали скорость печати… на пустых партах.

Блог від: Юрій Ніколов